De Fysioclub: Beter worden, gezond blijven

GEMERT – De Fysioclub in Gemert wil een sturend onderdeel zijn van een gezonde en vitale samenleving. ‘We vinden het belangrijk dat mensen in beweging zijn en blijven.’

“We willen bijdragen aan de vitaliteit binnen de gemeente Gemert-Bakel”, vertelt Rens Manders van De Fysioclub in Gemert. “Ons motto is ‘Beter worden, gezond blijven’. Met fysiotherapie helpen we mensen van hun klachten af. Door het geven van oefeningen, trainingen en voorlichting zorgen we dat blessures voorkomen kunnen worden.”
De Fysioclub valt regionaal onder de vlag vanJVDI De Fysioclub en heeft 8 vestigingen in onder meer Helmond, Mierlo en Deurne. De Gemertse praktijk is gevestigd in het pand van Fitland, aan de Vicaris van der Asdockstraat 55 te Gemert. En dat is niet zonder reden, laat Manders zien. Hij wijst op de ruime, eigen vleugel waarover De Fysioclub beschikt. In de behandelkamers kunnen patiënten via reguliere fysiotherapie, manuele therapie of bijvoorbeeld dry needling van hun klachten worden afgeholpen. Daarnaast is er een ruimte voor het geven van persoonlijke, gerichte bewegingsoefeningen of trainingen aan kleine groepen. “En we mogen gebruik maken van de faciliteiten van Fitland, zoals het zwembad”, vervolgt Manders. “Een groot voordeel van deze locatie.”
Tegelijkertijd treden de vijf therapeuten van de Gemertse Fysioclub, ieder met hun eigen specialisme, graag naar buiten. Onder de naam Clubsupport werkt de praktijk samen met onder meer VV Gemert, VV Elsendorp, Bavos en handbalvereniging Tremeg. Manders: “We houden bijvoorbeeld inloop-spreekuur tijdens trainingsavonden. Of we geven jeugdtrainers adviezen over blessure-preventie. Fysiotherapie gaat voor ons veel verder dan alleen het oplossen van klachten, we proberen deze juist ook te voorkomen door goede voorlichting en workshops.”
Dat blijkt ook uit de speciale app die De Fysioclub heeft ontwikkeld. Daarmee kunnen cliënten thuis aan hun gezondheid of herstel werken. “Maar wel met gerichte begeleiding”, voegt Manders daar direct aan toe. “Bewegen, mindset, voeding en balans zijn de vier belangrijkste componenten voor een gezonde vitaliteit. We helpen mensen harmonie te vinden tussen die vier componenten.”
Tegelijkertijd onderhouden de gekwalificeerde behandelaars goede contacten met lokale en regionale zorgaanbieders, zoals de huisartsen of het Elkerliek-ziekenhuis. Want, benadrukt Manders, De Fysioclub wil een belangrijke gezondheidsschakel zijn binnen de lokale gemeenschap: “Onze maatschappij verandert continu. De vergrijzing is een actueel thema, net als het gebrek aan beweging bij de jeugd. Terwijl het juist heel belangrijk is om op een goede manier in beweging te zijn en te blijven. Daar dragen we bij De Fysioclub graag onze steen aan bij.”

Foto's:


0