Familievoorstelling Gemerts Jeugdtheater coronaproof op camping

GEMERT – Jeugdtheater Carrousel brengt in het tweede en derde weekend van oktober brengt haar eerste openluchttheaterstuk op locatie. Kees Case (4+), een kort en grappig verhaal over de hoofdinspecteur van de politie die zijn hond Kees kwijt is, speelt zich af op de camping.

“Het stuk is speels en toegankelijk”, zo vertelt Anouk van Dijk, schrijver en regisseur, “en bevat voor elke leeftijd wel wat wils.” Een klein verhaal, groots verteld.’”De Dorpscamping in Gemert blijkt daarvoor het ideale decor. Bovendien in deze tijd een veilige plek om publiek te ontvangen”

Na de avondwandeling is Kees in zijn hok gaan liggen. Zoals altijd heeft hij nog even geblaft. De volgende morgen is het hok leeg. Kees is spoorloos verdwenen Zijn baasje, de hoofdinspecteur van de politie, weet wat hem te doen staat. Zijn team moet deze zaak onder de loep nemen, want er zit een luchtje aan.

“Tijdens kleine try-outs hebben we gemerkt dat het verhaal voor alle leeftijden goed werkt”, beschrijft Maria van de Weijer (een van de spelers) enthousiast. “Ook de compacte vorm is fijn. In rap tempo snap je waar het verhaal over gaat, vlieg je via allerlei hindernissen en hoopvolle momenten naar de ontknoping, en sta je plots gniffelend weer bij je fiets om terug naar huis te gaan.”

Het is geen toeval dat de familievoorstelling zich op een camping afspeelt. ‘”We hebben dit jaar gezocht naar mogelijkheden om toch te spelen, ondanks de maatregelen waar de hele theaterwereld mee te maken heeft,” licht Maria van de Weijer toe. “Korte voorstellingen met klein publiek in de buitenlucht leek ons de meest kansrijke vorm. Nu we aan het repeteren zijn blijkt dit ook nog eens heel tof en inspirerend om op locatie theater te kunnen maken.”

Kees Case duurt in totaal 30 minuten en speelt meerdere keren in de middag op zaterdag 10, zondag 11, zaterdag 17 en zondag 18 oktober. Kaartjes kosten € 3,50 en zijn verkrijgbaar via de www.jeugdtheatercarrousel.nlLocatie is deze keer De Dorpscamping (Pandelaar 30, Gemert) én buiten, dus de organisatie raadt grote en kleine bezoekers aan zich daarop slim (en warm) te kleden.

Repeteren op de camping.

Foto's:


0