Filmhuis Luxor start op nieuwe locatie

GEMERT – Filmhuis Luxor heeft in de afgelopen maanden moeten constateren dat de filmzaal bij café-restaurant Dientje in de huidige corona-tijd te klein is om al zijn leden en andere filmlief-hebbers corona-proof te kunnen ontvangen. Luxor heeft in Gemert gezocht naar een grotere zaal waarin dit wel mogelijk is en heeft die gevonden: Luxor gaat de films van het seizoen 2020-2021 (het 25ste, een jubileumjaar) draaien in de grote zaal van café-restaurant het Ridderhof in Gemert.

De Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón groeide op in een welgesteld artsengezin met een nanny, Cleo. Als kind sloeg hij talloze geluks- en dramatische momenten op in zijn geheugen en deze heeft hij later in elkaar gevlochten tot een film: Roma. De zwart-witte film ontving wereldwijd overwegend positieve kritieken en won tientallen prijzen waar-onder drie Oscars in 2019 in Hollywood, voor beste niet-Engelstalige film, beste regisseur en beste camerawerk
Roma laat een jaar uit het leven van Cleo zien. Ze is een van de twee nannies bij Antonio en Sofia, die met hun 4 kinderen en een inwonende (schoon-)moeder een welgesteld gezin uit de Mexicaanse middenklasse vormen in Mexico-stad in de jaren ’70. Alles loopt op rolletjes totdat er veranderingen optreden, zowel in het gezin als bij Cleo. Vader Antonio gaat er vandoor met zijn minnares en Cleo ontdekt dat ze zwanger is. Zodra ze dit aan haar vriend vertelt laat die haar in de steek. En dan zijn er opeens drie vrouwen, die het alleen moeten gaan rooien: de oma, moeder Sophia en Cleo. Sofia raakt overspannen en om tot rust te komen besluit ze met haar kinderen op vakantie te gaan, samen met Cleo.
De film wordt op vrijdag 11 september in de zaal van café-restaurant Ridderhof, Ridderplein 19, Gemert vertoond. De zaal is bereikbaar via de buitengang, links van het restaurant. In die gang mogen geen fietsen geplaatst worden; deze moet open blijven voor de brandweer. Fietsen kunnen aan de overkant voor de kerk of in het kerkepad worden neergezet. Aanvang is 20.30 uur en de entree bedraagt € 6.–. Studenten betalen half geld.

Foto's:


R