Gemert wil visitekaartje afgeven

GEMERT – Het vernieuwde Gemert 1 presenteert zich komende zondag voor het eerst in een officieel duel aan het eigen publiek. De zwartwitten ontvangen op sportpark Molenbroek het Haagse HV & CV Quick en hopen meteen hun visitekaartje af te geven.

De Haagse Voetbal en Cricketvereniging Quick is een van de oudste en grootste voetbalclubs uit Den Haag. De ploeg staat bekend om het technische en verzorgde voetbal. Vorige week kenden de Haantjes, zoals de bijnaam van de ploeg luidt, een vliegende start. Quick rekende in de openingsronde gedecideerd af met het Beverwijkse DEM (4-0) en komt – voor wat het waard is na één speelronde – als lijstaanvoerder naar Gemert.
Gemert en Quick speelden in het verleden vier keer eerder tegen elkaar. De editie van vorig seizoen in Gemert is er een om niet snel te vergeten. Quick leidde op 29 september vijf minuten voor tijd met 1-2 op sportpark Molenbroek en leek op weg naar een driepunter. In een tumultueuze slotfase boog Thijs van Pol middels twee benutte strafschoppen de achterstand om in een 3-2 zege. De revanche van de Hagenaars volgde in maart van dit jaar, toen Quick op eigen veld met 4-1 te sterk was voor Gemert.
Zondag dus de vijfde ontmoeting tussen deze twee ploegen. Gemert kon vorig seizoen bogen op een ijzersterke thuisbalans en wil nu ook weer meteen de toon zetten, zeker na de nederlaag van vorige week tegen Hercules (2-0).
Aanvang is 14.00 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Wim de Haard, die bijna zeventig jaar lid was van vv Gemert. Ook wordt voor het beginsignaal afscheid genomen van vier spelers die tot het eind van vorig seizoen nog in de selectie speelden: Ralf Kemper, Thijs van Pol, Reva Kreekels en Jori Vermeulen. Justin Houwers is verhinderd.
Rondom het duel gelden speciale coronaregels. Zo wordt de 1,5-m-regel gehanteerd en dienen alle bezoekers zich vooraf te registreren. Om wachtrijen bij de entree te voorkomen, heeft vv Gemert een gezondheidsverklaring op de site geplaatst. Wie deze uitprint en tekent, kan zondag direct doorlopen (leden) of hoeft alleen een kaartje te kopen (niet-leden).

Jeremy Raaijmakers. (Foto: Frans Brzoskowski)

Foto's:


V