Gratis kasteeltour Gemert tijdens Open Monumentendag

GEMERT – Belangstellenden kunnen tijdens Open Monumentendag een gratis tour maken door de hoofdburcht van het kasteel van Gemert. Het rijksmonument is op zondag 13 september aanstaande van 12.00 tot 17.00 uur opengesteld voor publiek. De expositie ‘Historie inspireert de toekomst’ is vanaf deze datum op gezette tijden geopend. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Van de redactie

Het hoofdgebouw van het kasteel krijgt een woonfunctie. Open Monumentendag biedt een unieke en misschien wel laatste kans om een kijkje te nemen in het pand voordat het herbestemd wordt.“Bezoekers kunnen een rondgang maken over de drie etages en het de middeleeuwse gewelven in het souterrain bewonderen”, vertelt kasteeleigenaar Bas van de Laar.

Bij binnenkomst wordt de nieuwe Engelstalige promotiefilm van het kasteel vertoond. Die gaat op Open Monumentendag in première. “De film laat zien welke mogelijkheden het kasteel biedt. Ook daarbij zijn we voor het best mogelijke resultaat gegaan. Dat een andere productie van de makers genomineerd is voor een Gouden Loekie en dat er drie draaidagen gereserveerd werden voor drie scènes in een promo van anderhalve minuut zegt veel. Het is Netflix-kwaliteit.”

Een ander hoogtepunt is de tijdelijke expositie in de hoofdburcht. Die wordt ondersteund met lichtbeelden en geeft een doorkijkje naar de toekomstige ‘vorstelijke’ woonbestemming. De tentoonstelling is tot eind 2020 op gepaste tijden geopend.

De VVV leidt tijdens Open Monumentendag mensen rond over het kasteelterrein. Alle activiteiten zijn in overeenstemming met de landelijke Coronarichtlijnen.

Meer info: www.openmonumentendag.nl/kasteel-gemert-2/