Inspiratiecafé 8 september is vol

GEMERT – Een nieuwe serie inspiratiecafés gaat van start. Aftrap is op dinsdagavond 8 september met het thema ´hoogsensitiviteit bij volwassenen´ met als gast Marian de Rijk uit Bakel. Alle 30 beschikbare plekken voor die avond zijn inmiddels bezet. Na de publicatie in het Gemerts Nieuwsblad van afgelopen dinsdag kwamen er direct veel aanmeldingen binnen.

Hoogsensitiviteit is een begrip dat je wellicht eens gehoord hebt. Het is een karaktertrek die er voor zorgt dat je een ander waarnemingssysteem hebt dan anderen. Ongeveer 20% van de mensen hebben deze eigenschap. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat een hoogsensitief persoon zich anders voelt dan anderen. Wanneer je hoogsensitief bent kun je heftiger reageren op prikkels. Ook kunnen ze emoties van anderen vaak goed inschatten. Mensen die niet weten dat ze hoogsensitief zijn, kunnen het dagelijkse leven soms als een last ervaren en voelen zich hierdoor vaak onbegrepen.
Toch is hoogsensitiviteit niet alleen een ‘last’. Het is ook een kwaliteit. In onze maatschappij worden hoogsensitieve mensen vaak gekoppeld aan spiritualiteit en ‘zweverig’ gedrag. Hierdoor wordt deze karaktereigenschap niet altijd serieus genomen wat lastig kan zijn, terwijl het een mooie eigenschap is, bijvoorbeeld op de werkvloer!

Wat hoogsensitiviteit met je doet en hoe je erdoor gevormd bentkomt terug tijdens dit inspiratiecafé. Marian de Rijk geeft uitleg over hoe het gevoel anders te zijn ruis veroorzaakt in je (dagelijks) leven en waar het vandaan komt.Maar ook wat je ermee kunt doen.

Dit inspiratiecafé wordt gehouden bij het Boerenbondsmuseum in Gemert. Het adres is: Pandelaar 106, 5421 NJ Gemert. Er is plaats voor maximaal 30 personen. De ruimte bij het Boerenbondsmuseum voldoet aan de gestelde Corona richtlijnen (1,5 meter). Inloop is vanaf 19.30 uur met een kopje koffie of thee. De avond zelf begint om 20.00 uur en zal uiterlijk tot 22.00 uur duren. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de organisatie.

Het inspiratiecafé in oktober en november De volgende twee inspiratiecafés die plaatsvinden zijn op: 13 oktober en 10 november. De thema’s voor deze avonden zijn respectievelijk ‘ademhaling en ontspanning’ en ‘een positieve mindset’. Meer informatie over deze inspiratiecafés zullen te zijner tijd in het Gemert Nieuwsblad verschijnen of kunt u terugvinden op de Facebook pagina van het Inspiratiecafé.

Foto's:


0