Jeugd GAC Gemert presteert

GEMERT – Na een lange tijd zonder wedstrijden mochten de pupillen van de Gemertse Atletiek Club (GAC) op zaterdag 12 september eindelijk weer deelnemen aan een Atlletic Champs wedstrijd. In Vught deden zij mee aan verschillende loop-,werp- en spring onderdelen.

De Mini/C/Pupillen Milan van den Eijnde, Fenne Hurkens, Meike Bevers en Job de Wit moesten er deze wedstrijd even nog inkomen, maar wisten toch wat persoonlijke records te behalen. Bij het onderdeel hurkhoog werden de meeste persoonlijke records behaald. Zo sprong Milan, debutant en jongste atleet, deze eerste wedstrijd al meteen 0.65 meter hoog. Ook Meike verbeterde haar persoonlijke record bij dit onderdeel. Zij sprong 0.80 meter hoog. Fenne deed er nog een schepje bovenop en met haar enorme gedrevenheid wist zij ook haar staande persoonlijke record te verbeteren. Dit lukte haar door 0.95 meter hoog te springen. Job was meer in vorm bij het vortex werpen en wierp maar liefst 11.50 meter ver, een persoonlijk record. Bij de A-pupillen waren de persoonlijke records bijna niet te tellen. Giel van Oosterwijk, Thalyz Wau, Femke Claasse, Remco Adriaans, Puk Geerts, Lisa Schrama, Saar Mickers en Justen de Vries behaalden ieder wel drie, vier of zelfs vijf persoonlijke records. Zo kwam de vortex van Femke Claasse maar liefst 4 meter verder dan haar staande record, met een mooie afstand van 13 meter. Giel van Oosterwijk gooide het verste en kwam tot 20 meter. Thalyz Wau liep voor de eerste keer 60 meter horden. Hier verbeterde ze haar beste tijd met maar liefst 0.6 seconde en kwam tot een mooie tijd van 10.8 seconde. Remco Adriaans liep ook erg snel over de horden en liep een tijd van 10.6 seconden. Lisa Schrama beheerste de techniek van het kogelstoten goed en liet dat ook zien door de kogel te stoten naar een mooie afstand van 5.30 meter. Femke had nog geen kogelstoten gedaan op een wedstrijd en kwam meteen tot een mooie afstand van 5.10 meter. Bij het hoogspringen had Remco goed geoefend op de juiste techniek van de flop. Het resultaat was dat hij over 1.25 meter sprong. Hiermee behaalde hij een nieuw persoonlijk record en een derde plaats. Ook Giel wist zijn persoonlijke record te verbeteren. Hij kwam perfect uit en sprong 1.10 meter. Bij het polsstokverspringen sprong Saar Mickers iedere poging een beetje verder en kwam tot een mooie afstand van 3.10 meter. Puk Geerts had nog geen afstand staan, maar ook zij sprong deze wedstrijd erg goed en noteerde een afstand van 3.30 meter. Tijden de duurloop moesten de kinderen in 6 minuten tijd zo ver mogelijk hardlopen. Justen de Vries liep van de GAC’ers het hardste en liep 1500 meter, een gedeelde derde plaats in een veld van in totaal 58 andere atleten. Het plezier om weer naar een wedstrijd te gaan en het harde trainen resulteerden in vele persoonlijke records. Alle Mini/C/B/A-pupillen behaalden samen 42 records! Kortom: Een geslaagde wedstrijd!

Foto's:


0