Jeukende huid

GEMERT – In de tuinen van VELT-Gemert ‘Heerlijck Hopveld’ worden in 2020 tien praktijklessen over helende kruiden verzorgd. Op de ‘Cruyden Academie’ leren deelnemers over blaasontsteking, tand- en mondklachten, stress, babyverzorging, oorontsteking, ontspanningsmassage, verminderde weerstand, jeukende huid, premenstruele klachten en spijsverteringsproblemen. De negende les, op maandag 28 september van 19:30 tot 21:30 uur, gaat over de behandeling van jeuk. Een jeukende huid is op zich al irritant, maar wordt echt problematisch wanneer de huid, al dan niet door het krabben, gaat bloeden en ontsteken. In deze les leren deelnemers tenminste het leed te verzachten met kruidenolie van een aantal belangrijke kruiden. De docent is Ido Cranen. Elke deelnemer neemt een zelfgemaakt potje huidolie mee naar huis dat later kan worden gebruikt.

Foto's:


0