Lintje voor Ad Tiebosch uit Boekel

BOEKEL – Ad Tiebosch is maandagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Pierre Bos van Boekel verraste hem tijdens de viering van het veertigjarige jubileum van Zaalvoetbalvereniging WAC Boekel-Venhorst waarvoor Tiebosch al vanaf de oprichting actief is.

De lijst met maatschappelijke verdiensten van Ad Tiebosch is lang en breed. Hij is sinds de oprichting in 1980 bestuurslid en vrijwilliger van Zaalvoetbalvereniging W.A.C. Boekel-Venhorst. Hij is bovendien lid van de strafcommissie, verzorgt de ledenadministratie, is archivaris en fungeert als scheidsrechter en wedstrijdleider. In de 40 jaren dat hij actief is voor de vereniging is het zelden voorgekomen dat hij op speelavonden afwezig was. Sinds 1982 is hij ook scheidsrechter bij de Zaalvoetbalvereniging WAC-Gemert

Ad Tiebosch is als vrijwilliger ook actief bij de Motorclub M.A.C. Mova’83 uit Boekel, onder meer als marshall langs de baan bij de Classic Race op de Burgten Classic MotoCross op Bezuidenhout. Vanaf 2016 is hij vrijwilliger bij het Zorgcentrum Sint Petrus te Boekel, waar hij wekelijks de maaltijdboxen ophaalt en bij de mensen thuis bezorgt. Ook in 2016 startte Tiebosch als vrijwilliger bij de Stichting Binnensport Boekel, als mede-organisator van de Avond4Daagse Boekel-Venhorst. Tot slot is Ad Tiebosch 26 jaar scheidsrechter geweest bij de KNVB.

Al deze zaken leiden er toe dat Ad Tiebosch volgens de gemeente Boekel gekwalificeerd kan worden als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’. Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten, is de benoeming van Ad Tiebosch tot Lid in de Orde van Oranje Nassau dan ook volkomen verdiend.