Loeka Thonies tweede in Horst

BOEKEL – De Boekelse crosser Loeka Thonies kwam het afgelopen weekend aan de start in het Nederlands Kampioenschap van de KNMV en de MON in Horst. De baan was in de training erg los en met meer dan vijftig rijders in de baan was het erg druk.

Na een aantal ronden zette Loeka zijn snelste ronde op de klok en kwam uit op een vierde plaats en was hiermee de snelste MX2-rijder omdat zijn klasse samen reed met de MX1 klasse.
Bij de start van de eerste manche had Loeka een goede reactie en kwam in de gecombineerde MX1/MX2 klasse als zevende door de eerste bocht. ‘’Ik ben lang in gevecht geweest met de achtste, negende en tiende man. Tijdens het gevecht remde ik mijn motor stil en dit koste mij twee plaatsen. Hierdoor kon ik in de laatste tien minuten niet meer in mijn ritme komen en kwam ik als elfde over de finish waarvan ik de tweede MX2-rijder was’,’ vertelde Loeka na afloop.
Ook in de tweede manche kwam Loeka op een zevende plaats uit de start. Hij kon ditmaal mooi met de kopgroep mee rijden. De baan was erg zwaar en met nog vier ronden te gaan had Loeka zich compleet leeg gereden. Dit koste hem twee plaatsen waaronder de eerste plaats in de MX2 klasse. Moegestreden kwam hij als negende over de finish en was hiermee de tweede MX2-rijder. Ook in het dagklassement eindigde Loeka op een tweede plaats. Aankomend weekend staat de volgende wedstrijd van het MON kampioenschap op het programma in Overloon.

Foto's:


0