Mogelijkheden

De oranjehesjes van Gemert-Bakel. Geen demonstranten, geen taakstraffers, geen Nederlands elftal supporters. Nee. De oranjehesjes hebben afgelopen zaterdag Gemert-Bakel weer een beetje schoner gemaakt. Maar liefst 140 zakken zwerfafval zijn er bij elkaar geprikt. Ongelofelijk wat er zo overal langs de weg ligt. Wat mij, naast alle chipszakken en blikjes opviel, waren de mondkapjes die klaarblijkelijk na gebruik in de bosjes worden gegooid. Een mevrouw sprak mij aan met de opmerking dat het ongemakkelijk voelde die voor een ander op te ruimen. En terecht. Of je er nu ziek van kan worden of niet. Ruim die dingen gewoon zelf op en laat dat niet aan een ander over. De oranjehesjes verdienen in ieder geval ons respect en ik hoop dat er volgend jaar nog meer mensen willen deelnemen.
De deelnemers aan de estafetterun, die het Bevrijdingsvuur hebben opgehaald in Geldrop-Mierlo, verdienen dat respect ook. Wat was het leuk geweest wanneer dat met meer publiek langs de kant had kunnen worden georganiseerd. Vanwege de veiligheid kon dat niet, maar het vuur is in Gemert en zal vrijdag, op de lokale Bevrijdingsdag, worden ontstoken bij de Vredesmaagd.
Met het college hebben we een bezoek gebracht aan de Vlindertuin in Gemert. Echt zo’n attractie waarvan je denkt: daar moet ik nog eens naar toe. Het seizoen loopt ten einde, maar het is een heel leuk uitje waar je coronaveilig kunt genieten van de meest mooie kleuren, vlinders in groot en klein formaat. Als je de tijd neemt. krijg je ook nog een mooie uitleg van mensen die passie hebben voor de natuur en de vlinders. Ik heb het idee dat de inheemse vlinders het nog niet zo slecht doen in onze gemeente. Het kan zijn dat ik er nu meer op let dan voorheen, maar ik zie veel vlinders in de tuin.
In Bakel en Gemert hebben we de kermis mogen ontvangen. Een teleurstelling voor sommigen, feesten was het niet. Maar een feest voor veel jeugdigen in onze gemeente was het wél. We hebben gekeken wat er binnen de RIVM-voorwaarden mogelijk was. Dit kon. Nu kijken of het zo blijft in Gemert-Bakel. Mogelijkheden en onmogelijkheden, het begint bij ons zelf.

Burgemeester Michiel van Veen

Foto's:


0