Nacht van de Vrijheid vanuit Gemert

GEMERT – Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland is bevrijd. Een jubileum dat uitgebreid gevierd zou moeten worden. Helaas waart er nu een onzichtbare vijand door ons land, die links en rechts slachtoffers maakt en het openbare leven behoorlijk in zijn greep houdt.

Omdat Amnesty Brabant 75 jaar Vrijheid niet zomaar wil laten voorbijgaan is er een mooie wandeltocht uitgezet van 25 kilometer. De tocht gaat van Gemert via Aarle-Rixtel, Stiphout en Nuenen naar Eindhoven, loopt door verschillende natuurgebieden, en doet onderweg diverse
bevrijdingsmonumenten aan. Houd je van wandelen en heb je vrijheid hoog in het vaandel staan? Kijk dan eens op https://nachtvandevrijheid.amnesty.nl/. Hier vind je een uitgebreide routebeschrijving, een link naar de app waarmee je de route op je telefoon kunt downloaden, en zelfs de
mogelijkheid om er een persoonlijke sponsortocht van te maken.

Juist in tijden van corona en de anderhalvemetermaatschappij mogen we ons gelukkig prijzen om in een vrij en democratisch land te wonen. Wees zuinig op die vrijheid.

Foto's:


0