Nieuwe cursus Glaskunst bij KunstLokaal

GEMERT – Vanaf maandag 14 september starten ook de cursussen van het Beeldend KunstLokaal weer op. In deze eerste week is het mogelijk om een proefles te volgen indien er voldoende ruimte en plaats is.

Alle cursussen gaan in ieder geval van start, volledig corona proef. De ateliers zijn heringericht, zodat iedereen met voldoende afstand van elkaar kan werken. Aan de belangstelling is te zien dat cursisten zin hebben om weer te beginnen. KunstLokaal heeft het aanbod binnen het Glasatelier uitgebreid met een cursus Glaskunst. Nieuw is docent Esther Verhofstad. Via tekendocent Berry van Bokhoven heeft KuntsLokaal haar ontdekt. Haar oma is geboren en getogen in Gemert. Op dit moment volgt ze de beroepsopleiding aan de Koninklijke academie voor Schone Kunsten. Het niveau van deze kunstacademie staat hoog aangeschreven en ze zit nu in het derde jaar. Ervaring met lesgeven heeft ze ruimschoots. Zij heeft glaskunstenaars begeleidt bij het Baken in Helmond, en nu komt ze op woensdagavonden een cursus geven in Gemert met verschillen technieken. Glas in lood en Tiffany zijn de meest bekende technieken. Glasfusing, glas applicaties, brandschilderen, zeefdrukken etc. zijn mogelijkheden om glas te bewerken. “Glas is een prachtig natuurproduct waar veel mensen eerst wat angst voor hebben wat helemaal niet nodig is”, aldus docent Esther. Elke techniek, kleur of transparantie brengt een andere beweging in het glas voort. Cursisten bepalen zelf hun route, met technieken die passen bij jou. Esther: “Ik ga niet alle technieken in lesblokken geven, maar begeleidt de leerlingen met vaardigheden en kennis, zo ontstaat er een levendig atelier, je kunt zoveel kanten op, en je hoeft helemaal geen ervaring te hebben.” Op woensdag 16 september is de eerste proefles om 19:30 uur en is iedereen welkom om te komen kijken. Omdat KunstLokaal coronaproef een beperkte capaciteit in de lokalen heeft moet u even een e-mailtje sturen naar de administratie om vrijblijvend in te schrijven of tijdens kantooruren even bellen.
Naast deze cursus biedt KunstLokaal onder andere op maandagavonden’Glaskralen aan de brander aan’ aan met docent Karin Snijders, Voor de overige cursussen mag u een kijkje nemen op de website www.kunstlokaal.net.

Foto's:


0