Pupillen GHSV verslaan koploper

GEMERT – De pupillen van de Gemertse Honk- en Softbalvereniging (GHSV) kregen afgelopen weekend bezoek van koploper HSCN uit Nuenen, dat tot dat bezoek nog ongeslagen was.

In de eerste slagbeurt namen de bezoekers een 0-2 voorsprong. In de gelijkmakende slagbeurt begon Noah van den Elzen met een honkslag, waarna hij door slim honklopen ook kon scoren. Hij werd gevolgd door een mooie honkslag van Zoë van Os, die na twee gestolen honken ook de thuisplaat passeerde. Ondertussen was Lorenzo de Louw op de honken gekomen door een ‘geraakt werper’. Hij zorgde voor de 3-2 tussenstand na de eerste inning door te scoren op een tik van Ties van Boxmeer. In de tweede inning kwam Nuenen, mede door goed werk in het veld, weer slechts twee keer tot scoren, tussenstand 3-4. De tweede Gemertse slagbeurt begon met een honkslag van Guus van Lieshout, die na twee gestolen honken kon scoren op een harde klap van Noah, waar hij zelf ook op wist te scoren: Homerun!. Daarna was het Thijs van Lieshout die een honkslag sloeg en ook hij kon scoren. Ditmaal was het Lorenzo die het punt binnensloeg. In de derde inning liet Nuenen zien waarom het nog ongeslagen is en kwam vijf keer tot scoren, 6-9 tussenstand voor de laatste Gemertse slagbeurt. De slagbeurt begon met mooie tikken van Seth Slegers en Guus, die helaas net niet het honk wisten te bereiken. Noah lukte dit wel met een tweehonkslag, waarna hij kon scoren op een honkslag van Thijs. Thijs kon na twee gestolen honken profiteren van een doorgeschoten bal bij de catcher: 8-9. Zoë kwam aan slag en sloeg direct een mooie honkslag dwars door het midden. Ze snelde over de honken richting het derde honk en stond daar klaar om het gelijkmakende punt binnen te brengen. Lorenzo was de slagman die dit punt binnen kon slaan. Met een mooie honkslag sloeg hij Zoë en daarmee het gelijkmakende punt binnen. Lorenzo besloot zijn honkslag met slim honklopen te vervolgen en profiteerde van een verkeerde aangooi in het Nuenense veld, waardoor ook hij een Homerun kon lopen en daarmee direct ook het winnende punt over de thuisplaat wist te brengen: 10-9! Wat voor Gemert een mooi einde bracht aan deze spannende maar vooral leuke wedstrijd.
Het vaandelteam van GHSV ging op bezoek bij Bullfighters2 in Cuijk. Gemert nam direct een 5-0 voorsprong. Deze voorsprong werd langzaam uitgebreid gedurende de wedstrijd door goede honkslagen en scherp honklopen. In het veld stond een sterke verdediging waardoor Bullfighters slechts tot 4 punten totaal kwam. Uiteindelijk een goede 4-11 overwinning voor Gemert.
De aspiranten gingen ook op bezoek bij Bullfighters en wisten, ondanks enkele sterke innings niet met winst naar huis te keren, 14-7 in het voordeel van Bullfighters.

Programma: Zaterdag 19 september: 10.00 uur Gryphons – Pupillen; 13.00 uur Aspiranten -Hazenkamp; 14.00 uur Cardinals – Junioren. Zondag 20 september: 14.00 uur Heren – Uden Red Sox

Foto's:


0