Vernieuwde Nettorama heropent in Gemert

GEMERT – Een vernieuwde winkel met vertrouwd lage prijzen. Nettorama Gemert is sinds vandaag weer open. De merkendiscount was twee weken dicht vanwege een grondige verbouwing.

Van de redactie

Het publiek is sinds vanochtend 08.00 uur weer welkom in de Gemertse vestiging. Een dag eerder, op het moment van schrijven, wordt er nog hard gewerkt om tijd klaar te zijn voor de heropening. Voor technici, inrichters en vulploegmedewerkers is het spitsuur. “Het is net een mierenhoop”, zegt Harry Sulmann. De Twentenaar is algemeen directeur van Nettorama. Hij is in Gemert aangeschoven voor een interview op locatie. “Elke dag dat de winkel dicht is kost geld. Een monsterklus als deze willen we daarom zo snel als mogelijk klaren. Op piekmomenten zijn er nu bijna 70 mensen in de weer. Alles is eruit gehaald, zelfs de stopcontacten zijn vernieuwd.”

Een totale make-over van een supermarkt in slechts veertien dagen is niet mogelijk zonder een grondige voorbereiding en een goede afstemming met alle betrokkenen. “We zijn bijvoorbeeld tijdig in gesprek gegaan met de bewoners van de appartementen boven de winkel.”

Na ongeveer vijftien jaar was de tijd rijp voor een grondige verbouwing van de winkel, zo geeft Sulmann aan. “Er worden steeds meer eisen aan supermarkten gesteld, zowel door de consument als door de overheid. Om te voldoen aan huidige en toekomstige normen op gebied van energie en milieu is deze vestiging niet langer op het aardgasnet aangesloten. Warmte wordt voortaan uit de eigen koelingen teruggewonnen. Koning Koudetechniek uit Bakel heeft dat technisch mogelijk gemaakt. Ook zijn er winkelbreed LED-units geïnstalleerd. Die produceren extra helder licht tegen een lager energieverbruik. Daarnaast is er een nieuwe, lichtere vloer gelegd.”

Wat het meest in het oog springt is de aangepaste indeling van het filiaal. “Er is meer ruimte gecreëerd voor aardappelen, groente en fruit, vlees en brood en banket.” Naast de versgroepen is ook de koelsectie verder uitgebreid. De diepvriesproducten zijn verhuisd naar een plek dichter bij de kassa’s. “Voor klanten die een vaste route hadden zal het dus wel even wennen zijn. Zij weten niet wat ze meemaken.”

Wat blijft is de vertrouwde lage-prijzen-formule. “In het Gfk Zomerrapport 2020 heeft Nettoroma de hoogste waardering gekregen. Het is al de derde keer dat we tot Beste Supermarkt van Nederland zijn gekroond. Dat is best bijzonder, omdat we met 32 vestigingen een relatief kleine speler zijn. Waar we zitten zijn we vaak wel de grootste in omzet. Dat komt omdat we no-nonsense zijn: korte lijntjes en geen blabla. Wat we zeggen maken we waar. Het is voor ons een sport om elke dag de laagste prijzen in A-merken en de beste prijs-kwaliteit in versproducten te bieden. Onze kracht is dat we tegen de scherpste prijzen producten verkopen en onze kostenstructuur daar zodanig op af weten te stemmen dat we een fatsoenlijk rendement kunnen halen. We hebben daarom geen spaaracties of flatscreens met mooie verhalen in onze winkels. Je kunt van boodschappen doen een feestje maken, maar in de praktijk zijn veel mensen juist blij als ze weer naar huis kunnen. Bij Nettorama vind je alles wat je je nodig hebt, maar niet in dertig verschillende varianten. Je kunt zonder keuzestress, sneller en goedkoper inkopen doen. No-nonsense in optima forma.” (Advertorial).

Foto: Assistent-bedrijfsleider Nick Sprengers in de vernieuwde winkel.

Foto's:


0