Vlag en friet voor Mortelse buurtgenoten

DE MORTEL – Dit jaar vond er door het coronavirus geen gezamenlijke activiteit plaats bij buurtvereniging Pastoor v.d Eindestraat in De Mortel tijdens Burendag. De verrassing was voor de buurtgeoten dan ook groot toen ze in de ochtend van zaterdag 26 september door het bestuur werden getrakteerd op koffie, thee, limonade en wat lekkers aan huis.

Om toch het saamhorigheidsgevoel te vergroten was er voor ieder gezin een buurtvlag. De vlaggen hingen de buurtgenoten al snel aan het balkon, vlaggenstok, raam of deur. Een nieuwe buurtgenoot noemde dat een prachtig gezicht, aan bijna ieder huis een oranje vlag met ‘Buurt Pastoor van de Eindestraat’ erop. De leden van de buurtvereniging hoopten dat het droog zou blijven, want om 17.00 uur stond de frietkraam klaar op het pleintje. De nieuwe buurtgenoot: “Op gepaste afstand hebben we genoten van een frietje en goed gezelschap. Omdat we sinds april nieuw zijn in de buurt, keken we erg uit naar de burendag. Het voelde als een warm welkom. Ondanks de maatregelen heeft het bestuur er een gezellige dag van weten te maken. Nogmaals bedankt hiervoor!”

Foto's:


0