Welzijnswerk Gemert-Bakel vanaf 2021 niet meer bij LEVgroep

GEMERT-BAKEL – Het welzijnswerk in Gemert-Bakel wordt vanaf 2021 niet meer door de LEVgroep uitgevoerd. De gemeente Gemert-Bakel en de regionale welzijnsorganisatie stoppen dan de samenwerking. Volgens wethouder Wilmie Steeghs is er een onoverbrugbaar verschil van inzicht.

“Wij willen ons gebiedsteam verder versterken met welzijns- en zorgmedewerkers”, stelt Steeghs (foto).  LEV groep geeft de aansturing graag vanuit de eigen organisatie vorm.”Vanwege vertrouwensrelatie van hulpverleners naar inwoners dient het welzijnswerk naar onze mening geborgd te zijn in een zelfstandige organisatie”, aldus Jasper Ragetlie, bestuurder van LEVgroep.

Steeghs en Ragetlie hebben afgesproken om een goede manier uit elkaar te gaan. “Alles wordt netjes afgewikkeld.” De zorg voor inwoners blijft volgens Steeghs zoals die is. “Ook dorpsondersteuners en vrijwilligers kunnen hun werk blijven doen.”