Wethouder: ‘Verrast door besluit adviesgroep’

GEMERT-BAKEL – De Adviesgroep Sociaal Domein in de gemeente Gemert-Bakel heeft na het vertrek van twee leden per brief aangegeven haar werkzaamheden neer te leggen. “Een complete verrassing”, zegt wethouder Wilmie Steeghsin een persbericht van de gemeente, “We zouden met elkaar in gesprek gaan, maar in afwachting daarvan gooien ze de handdoek in de ring. Erg jammer.”

Volgens de wethouder Sociaal Domein is ze altijd met de adviesgroep in gesprek geweest om samen te zoeken naar een goede vorm van samenwerking. “Het Sociaal Domein is complex, mede door de vele samenwerkingen, bijvoorbeeld met het informeel netwerk en in De Peel. Daarnaast zijn er veel politiekgevoelige dossiers. Dan is het zoeken naar ieders rol.”

De samenwerking liep niet op rolletjes, erkent Steeghs. “Als gemeente hebben wij ook steken laten vallen. We hadden mogelijk meer kunnen informeren dan we hebben gedaan. Anderzijds had de adviesgroep ook een eigen verantwoordelijkheid, gezien de flinke investering die wij in hen doen. Niet alleen gevraagd maar ook ongevraagd advies geven. De adviesgroep liet weinig initiatief zien terwijl je een actieve houding zou mogen verwachten.”

Uit eerdere gesprekken met vertegenwoordigers van participatiegroepen bleek volgens de wethouder al dat bemensing lastig was. “Het vertrek van de adviesgroep is spijtig, maar we richten ons op de toekomst. Participatie blijft belangrijk dus we gaan ons bezinnen op hoe we die praktisch werkbaar vorm kunnen geven.”

Foto's:


0