Zwaarbevochten punt Gemert tegen Quick

GEMERT – Gemert heeft het eerste punt van het nieuwe seizoen binnen. Tegen Quick werd het zondagmiddag 1-1, een zwaarbevochten gelijkspel dat houvast biedt voor de komende weken.

Gemert was compleet en dat betekende dat Johan van Lierop en Gregory Lammers terugkeerden in de basiself. De opstelling was dus identiek aan die van het bekerduel met ACV, twee weken geleden.
Vooraf werden Thijs van Pol, Ralf Kemper, Jori Vermeulen en Reva Kreekels, vier spelers die aan het einde van vorig seizoen afscheid namen van het vaandelteam, uitgezwaaid door voorzitter Carlo Hazenveld. Ook werd uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van Wim de Haard. Er werd een minuut stilte in acht genomen en de Gemertse spelers droegen rouwbanden.
Vervolgens begonnen de zwartwitten stroef aan het duel. De verschillen waren niet groot, maar Quick voetbalde toch wel gemakkelijker dan de thuisploeg. In de 19e minuut kreeg Quick veel ruimte, maar bleef de Gemertse defensie zonder kleerscheuren.
Na ruim een half uur meldde Gemert zich voor het eerst serieus voor Quick-goalie Jari Puister. Moreno Koenders kwam goed door op links, zette voor, waarna Willem den Dekker het leer op de pantoffel nam. Puister had het laatste woord. Het doelpunt viel vervolgens aan de andere kant. Bij een spelhervatting – een hoekschop – liet Gemert zich bij de eerste paal verschalken. Philip Kouwenhoven knikte binnen: 0-1.
Gemert was even van de wap en ontsnapte toen Stefan Tielemans een Haagse pegel met de grootste moeite onschadelijk kon maken.
In de rust realiseerden de zwartwitten dat het anders moest, en dat gebeurde ook. De ploeg kwam scherper uit de kleedkamer en speelde wat verder naar voren. Joop Daniëls was in de rust achtergebleven en vervangen door Bram Zwanen, die daarmee zijn officiele debuut maakte voor de zwartwitten. De middenvelder uit Aarle-Rixtel is afkomstig van Helmond Sport en sloot deze zomer aan bij het O23-team van Gemert.
Gemert voetbalde na de hervatting beter, probeerde de defensie van Quick onder druk te zetten en was kort na rust al een paar keer dreigend. De Gemertse supporters gingen weer geloven in een goed resultaat. Quick was de dominantie van voor rust dan wel kwijt, de ploeg bleef wel gevaarlijk. In de 52e minuut kwam Gemert goed weg bij een hard schot op de lat.
De thuisploeg bleef in de wedstrijd en leek op weg naar de 1-1, toen Moreno Koenders in de 68e minuut met een kopbal de juiste richting had gevonden. Met een katachtige reactie hield Puister de gelijkmaker tegen. Koenders had ook geen geluk bij een schot vanaf de rechterkant.
In de 70e minuut moest Quick met tien man verder, na een tweede gele kaart voor Vincent van Dorp. Dat bood perspectief voor de zwartwitten. Een groots offensief zat er ondanks de man-meer-situatie niet in, maar de gelijkmaker viel nog wel. In de 82e minuut haalde Willem den Dekker uit van afstand: 1-1.
Een heerlijke treffer en op basis van de tweede helft was de gelijkmaker dik verdiend. De optimisten op sportpark Molenbroek vonden dat er op basis van het spel na rust misschien nog meer in had gezeten, de realisten hadden vrede met de remise.

GEMERT: Tielemans; Leijten (70. Brugmans), Westerlaken, Van Loon, Brouwers; Lammers, Habraken (70. Ben Rouba), Den Dekker, Daniëls (46. Zwanen), Van Lierop, Koenders.

De gelijkmaker in de maak. (foto: Frans Brzoskowski)

Foto's:


V