33 jaar Triathlongroep Gemert

GEMERT – Omdat het dit jaar sowieso een gek jaar is in verband met het Coronavirus wil Thriathlongroep Gemert (TGG) haar 33-jarig bestaan onder de aandacht te brengen.

Deze groep is opgericht in 1987 en in 1994 sloten de triathleten zich aan bij de Gemertse Atletiek Club.
Momenteel telt TGG 36 leden variërend van triatleet, duatleet tot lid van De Club van 30. Vijf leden vertellen wat TGG voor hen betekent.

Triatleet van het eerste begin Laurens van Herpt (56 jaar): “Circa 35 jaar geleden organiseerde toenmalig sportschool Vos de eerste kwart triathlon van Gemert. Daar deed ik aan mee met een trio kameraden., ik nam het looponderdeel voor mijn rekening. Een jaar later stond ik solo aan de start met een geleende fiets en werd met het Triathlon virus besmet. Ik heb altijd gezwommen bij ZV Hydra en daar kwamen steeds meer gelijkgestemde trainen voor de triathlon. Van daaruit zijn we toen met 10 personen gericht gaan trainen. Dit is het begin van TGG waar ik tevens mij vrouw heb ontmoet.”

Oudste triatleet Ton van Duijnhoven (70 jaar): “Ik vind het na 32 jaar nog steeds leuk om op zondagmorgen met de club samen te fietsen en vrijdag ‘s avonds te zwemmen. Wedstrijden doe ik al lang niet meer, ofschoon ik toch nog elk jaar een 1/8 triatlon meedoe met de clubwedstrijd. Dan doe ik i.p.v. hardlopen 5 km wandelen en dribbelen. Zolang ik dit fysiek nog kan, zal ik dat blijven doen.”

Jongste triatleet Willem van der Krieken (39 jaar) “Ik ben sinds mijn 30e gaan wielrennen. Ik heb samen met fietsvrienden een keer meegedaan met een sprint triatlon (1/8) in Nijmegen. De afwisseling van deze drie disciplines vond ik direct een leuke uitdaging en ik kwam erachter dat ik juist het hardlopen en zwemmen relatief snel ontwikkelde. Ik ben toen direct gaan zoeken naar een club in de omgeving van Boekel en kwam zo uit bij TGG GAC.”

Duatleet Wilbert van den Boom (60 jaar)is lid van TGG geworden in de hoogtijdagen van de triathlon in 1992. “TGG had op dat moment eigenlijk een ledenstop, omdat er te veel lid wilden worden. De keuze voor TGG was toen gebaseerd op de geboden trainingsfaciliteiten en gezelligheid. TGG had destijds echt heel veel momenten waarop gebruik gemaakt kon worden van het zwembad en de atletiekbaan waar je je snelheidstrainingen kon doen voor het lopen. Als triatleet ben je bijna altijd erg individueel bezig en is wat gezelligheid, beetje na-kletsen na een (zware) training wel fijn.”

Club van 30 lid Christel van Schijndel (57 jaar) Tijdens het oprichten van de groep in 1987 werd ik meteen enthousiast en meldde me als eerste dame aan. Gelukkig volgden er na verloop van tijd meerdere dames waaronder mijn zus waarmee ik regelmatig heb gestreden tijdens wedstrijden want we waren flink aan elkaar gewaagd. Mijn laatste triathlon was in 1993, daarna ben ik me, vooral door mijn werk, in andere takken van sport gaan uitleven. Hardlopen ben ik altijd blijven doen. Na de verhuizing naar Zwitserland werd ik lid van De Club van 30.”

Foto's:


0