Afsluiting Kinderboekenweek met Tom en Din

GEMERT-BAKEL – Vrijdag 9 oktober sloot Bibliotheek De Lage Beemden de Kinderboekenweek af met de KennisFabriek: kinderboeken schrijven en illustreren. Din Mickers (9 jaar) en zijn vader Tom, schrijvers van het boek ‘De prins van Draconië’, gaven een presentatie en workshop.

De KennisFabriek telde 17 kinderen, die geboeid luisterden naar de beeldende presentatie. De kinderen werden meegezogen in het enthousiaste verhaal over de totstandkoming van het boek. Het idee, een pakkend begin, passie, humor, coole shit en spanning zijn volgens Tom en Din belangrijke ingrediënten bij het schrijven van een boek. Je experimenteert wat en je zorgt ervoor dat je direct faalt; fouten maakt. Want van fouten leer je en daarvan wordt je verhaal alleen maar beter. Je faalt pas, als je ermee stopt.
Din en zijn vader blijken heuse verhalenvertellers en bedenken samen met hun andere gezinsleden allerlei grappige en spannende verhalen. Ter inspiratie gebruiken ze bijvoorbeeld hun vakantie-ervaringen. Een belangrijke tip voor het schrijven van je eigen verhaal: beleef veel en maak het dan nog spannender en stoerder. Want in je fantasie kan álles, en dat maakt het zoveel leuker.
Voor een boek heb je een karakter nodig. Het is van belang om jezelf vragen te stellen en zo je karakter vorm te geven. Wat is het talent van je karakter? Waar houdt je karakter van? Waaraan heeft je karakter een hekel? Wat is een belangrijke gebeurtenis in het leven van je karakter? Welk geluid maakt of welk woord zegt je karakter vaak? Met behulp van deze vragen gingen de kinderen zelf aan de slag. Ze mochten daarna starten met het tekenen van hun karakter. Din en Tom hielpen de kinderen zo nodig op weg. Het was een mooie interactieve en leerzame afsluiting van de Kinderboekenweek 2020.

Foto's:


0