Autobedrijf Slegers heeft Nederlands jongste APK-keurmeester

BOEKEL – Een verrassende boodschap voor Theo en Anke Slegers van Autobedrijf Slegers in Boekel. “Onze zoon Tijn ging met zijn 18e op voor het APK-examen en na afloop kregen we te horen dat hij als Nederlands jongste keurmeester ooit geslaagd was.” Des te opmerkelijker als je bedenkt dat hij nog maar een paar jaar geleden het roer omgooide in zijn beginnende carrière.

“Op het vwo kon Tijn hartstikke goed meekomen, maar zijn interesse ging steeds meer naar de techniek uit”, vertelt Theo Slegers. “Dat merkte ik al toen hij me steeds vaker ’s avonds begon te helpen met het sleutelen aan auto’s, ook aan een paar klassiekers voor de hobby. ‘Ik wil liever automonteur worden,’ zei hij op een dag. Via een versnelde opleiding voor het Summa College behaalde hij zijn papieren van eerste monteur en daarna volgde de APK-cursus van tien dagen. Daar zit de jongste lichting kandidaten rond de 20 jaar en een enkeling op 19 jaar. Iemand van 18, dat komt blijkbaar nooit voor.” Na twee stages bij andere garagebedrijven werkt Tijn Slegers nu vier dagen per week thuis in de zaak en benut hij de vijfde dag om zich te ontwikkelen tot technisch specialist, wat inhoudt dat hij straks diagnose kan stellen bij gecompliceerde storingen. “Dat vindt hij geweldig, moeilijke problemen doorgronden,” aldus zijn vader. “Hij stopt niet voordat hij de oplossing heeft.” Dat laatste komt goed uit, want als universele garage met Opel-specialisme stelt Autobedrijf Slegers zich ten doel om iedere klant weer met een volstrekt probleemloze auto de weg op te sturen.

Familiebedrijf

Over anderhalf jaar verwacht Tijn zijn opleiding tot technisch specialist af te ronden en dan komt hij fulltime in de zaak te komen. Zijn vader vindt het nog te vroeg om van een bedrijfsopvolger te spreken, maar de voortekenen zijn goed. Trouwens, de garage begint echt het karakter van een familiebedrijf te krijgen. “Mijn vrouw Anke zit in de zaak, maar inmiddels werken ook onze andere twee kinderen regelmatig mee,” vertelt Theo Slegers. “Piet, onze oudste zoon, studeert vanwege de coronacrisis het laatste halfjaar veel thuis voor zijn opleiding fiscale economie. Hij vindt het erg leuk om bij ons mee te draaien in de verkoop en doet dat zelfs bijna dagelijks. Mechteld, de tweelingzus van Tijn, helpt naast haar opleiding in de advocatuur mee in de boekhouding en heeft al aangegeven dat ze later misschien best een aantal dagen per week iets in het bedrijf wil doen.” Kortom, genoeg om trots op te zijn voor het ondernemersechtpaar.

Tijn Slegers, met 18 jaar de jongste APK-keurmeester van Nederland.

Foto's:


0