Bankje voor 100-jarige in Gemert

GEMERT – Jo Bouw-Francissen heeft haar eigen bankje. Het is een cadeau van de gemeente Gemert-Bakel voor haar 100e verjaardag.

Het bankje is afgelopen dinsdag geplaatst aan het Karrenspoor achter het Boerenbondsmuseum. Mevrouw Bouw – Francissen is geboren en getogen in Gemert. Ze zag op 13 oktober 1920 het levenslicht aan de Broekstraat. Ze is echtgenoot van Jan Bouw (overleden in 1988) en moeder van zes dochters. In goede en slechte tijden vindt ze troost bij Maria. Ze brandt altijd een kaarsje van Onze Lieve Vrouwe in Handel. De eeuwelinge woont in zorgcentrum Ruijschenbergh aan het Beatrixplantsoen in Gemert. Daar besteedt ze haar vrije tijd aan handwerken, lezen en rikken. Burgemeester Michiel van Veen bracht een bezoek aan de jarige om haar te feliciteren.

Foto's:


0