Geen carnaval in Gemert-Bakel

GEMERT-BAKEL – De zeven plaatselijke carnavalsverenigingen hebben samen met politie en gemeente besloten geen traditionele carnavalsfeesten te organiseren voor het seizoen 2020-2021.

 “Een onvermijdelijk besluit”, zegt burgemeester Michiel van Veen in een persbericht, “maar deze gezamenlijke keuze is onder de huidige omstandigheden de enige juiste beslissing. Ik spreek voor alle partijen als ik zeg dat gezondheid en veiligheid voorop staan.”

 Het carnavalsseizoen, dat normaal gesproken op de elfde van de elfde van start gaat, kent dit jaar geen nieuwe prinsen, optochten of activiteiten zoals de sleuteloverdracht en andere carnavalsfeesten. De gemeente geeft ook geen vergunningen voor carnaval gerelateerde feesten. “Uiteraard een teleurstelling voor iedereen die carnaval een warm hart toedraagt, maar de coronamaatregelen, die overigens nog steeds hard nodig zijn, laten het niet toe”, besluit de burgemeester.

 

Foto's:


0O