Gemert houdt het lang spannend

GEMERT – Lange tijd leek Gemert zondag tegen GVV Unitas op een ruime zege af te stevenen. Maar in de slotfase zagen de zwartwitten de comfortabele 3-0 voorsprong nog bijna in rook opgaan. Op wilskracht sleepte de ploeg de zege over de streep, 3-2.

Gemert begon fel en energiek aan het duel met de middenmoter uit Gorinchem. In niets was te merken dat de ploeg aan de derde wedstrijd binnen zeven dagen bezig was. Gemert werd daarbij geholpen door de vroege openingstreffer van verdediger Erik van Loon, die al in de 5e minuut na een voorzet van Gregory Lammers met het hoofd doel trof, 1-0.
Gemert bleef hierna met vlot lopende aanvallen de toon zetten, al moet gezegd dat de gasten middels vooral een paar vrije trappen ook van zich lieten horen.
In de 25e minuut werd de wedstrijd behoorlijk op zijn kop gezet toen Unitas-doelman Verberk net buiten het zestienmetergebied de doorgebroken Bram Zwanen onderuit haalde. Scheidsrechter Schul kon niets anders doen dan de doelman de rode kaart tonen.
Johan van Lierop schoot vervolgens de toegekende vrije trap binnen, 2-0. Een heerlijke opsteker voor de zwartwitten en vooral Van Lierop die dit seizoen nieuw is op sportpark Molenbroek. Met 11 tegen 10 kon Gemert de wedstrijd wedstrijd hierna controleren en de voorsprong naar het rustsignaal brengen.
Ook na de hervatting kwam Gemert goed uit de startblokken en weer werd het vijandelijke doel snel gevonden. in de 47e minuut had Bram Zwanen op de vleugel een prima actie in huis en kwam de bal voor de voeten van Willem den Dekker. De clubtopscorer aarzelde niet en bezorgde Gemert een royale 3-0 voorsprong.
Een ongekende luxe voor de zwartwitten, maar wie dacht dat de wedstrijd hiermee gespeeld was, kwam bedrogen uit. Unitas liet in de 2e helft zien dat het over een prima ploeg beschikt en zelfs met een man meer moesten de zwartwitten op hun hoede blijven.
in de 65e minuut was de spanning weer terug in de wedstrijd toen Unitas via een benutte strafschop van Jay-Jay Meierdres de achterstand verkleinde naar 3-1. Een minuut later had Willem den Dekker de marge weer op drie kunnen brengen maar zijn schot werd op de lijn gekeerd.
Unitas, dat ook een midweekse bekerwedstrijd in de benen had, kreeg er nieuwe energie van en bleef erin geloven. Gemert had het dan ook zeker niet gemakkelijk in de tweede helft.
Twee minuten voor tijd sloeg de vlam in de pan. De ingevallen Hazem Ben Rouba verzuimde Gemert in veilige haven te schieten en uit de tegenaanval kwam Unitas terug tot 3-2.
Alle hens aan dek dus voor Gemert, dat nog vijf zenuwslopende minuten in de blessuretijd moest zien door te komen. Met een flinke dosis wilskracht klaarden de zwartwitten het karwei en de tweede competitiezege op rij werd niet meer uit handen gegeven.

GEMERT; Tielemans, Leijten (60. Brugmans), Westerlaken, Van Loon, Brouwers, Lammers, Habraken, Den Dekker, Zwanen, Van Lierop (75. Ben Rouba) en Raaijmakers (69. Daniƫls).

Verdediger Erik van Loon kopt de 1-0 binnen voor Gemert. (foto: Frans Brzoskowski)

Foto's:


V