14 oktober 2020

Gratis mondkapjes voor minima Gemert-Bakel

GEMERT-BAKEL – Minima in Gemert-Bakel krijgen van de gemeente gratis mondkapjes toegestuurd. Het gaat om vier tot zes uitwasbare exemplaren per huishouden. 

Volgens wethouder Wilmie Steeghs wil het college met de geste inwoners die het minder breed hebben een steuntje in de rug geven. De mondkapjes worden per post opgestuurd, om het aantal bewegingen en contactmomenten zoveel mogelijk te beperken.  Minima met een inkomensverklaring krijgen de kapjes toegestuurd. Andere inwoners die aan de voorwaarden denken te voldoen kunnen hiervoor een aanvraag bij de gemeente doen. Steeghs verwacht dat in totaal ongeveer 500 huishoudens voor gratis mondkapjes in aanmerking komen. “We kopen 3000 tot 4000 stuks in, zodat we een ruime voorraad hebben. ”

 

De kapjes worden niet bedrukt en in verschillende kleuren geleverd, zodat het voor de buitenwereld niet herkenbaar is dat ze gratis verstrekt zijn. Met de aanschaf is een bedrag van 9000 tot 14.000 euro gemoeid. Dat wordt betaald uit de gemeentelijke coronareserve.

Foto: Afbeelding van een vrouw met mondkapje. Dit is niet een mondkapje dat verstrekt is door de gemeente Gemert-Bakel.

 

 

Foto's:


M