Inge van Dijk nummer drie op CDA-kandidatenlijst Tweede Kamer

GEMERT-BAKEL – De Gemert-Bakelse wethouder Inge van Dijk is nummer drie op de kandidatenlijst van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen. De kandidatenlijst is vandaag bekend gemaakt. De 45-jarige Bakelse is daarmee de hoogst genoteerde vrouw op de lijst voor de christendemocraten.

Minister Hugo de Jonge is de lijsttrekker. Pieter Omzigt de nummer twee. Van Dijk is naast wethouder ook voorzitter van CDA Noord-Brabant.

Opvolging

“Op dit moment bekijkt de fractie alle mogelijkheden en opties”, reageert fractievoorzitter Stefan Janszen (CDA Gemert-Bakel) op het aanstaande vertrek van de twee wethouders Inge van Dijk en Anke van Extel – van Katwijk. ¬†“De portefeuilles worden overgenomen door nieuwe kandidaten. Binnen enkele weken zal hierover meer duidelijkheid komen.”

 

Foto's:


S