Jaarlijkse kienavond Boerdonk digitaal

BOERDONK – Het begon met brainstormen, met het verzamelen van ideeën: hoe kon Stichting Algemeen Boerdonks Belang de jaarlijkse kienavond organiseren, nu deze niet op de traditionele manier kan doorgaan vanwege het Coronavirus? Het voorstel was een digitale kienavond, ofwel een avond waarin iedereen vanuit huis kon deelnemen aan het kienen.

Het idee werd stap voor stap uitgewerkt. Er zou een studio opgebouwd worden in Den Hazenpot, de plek waar normaal gesproken de kienavond plaatsvindt. Echter zouden de deelnemers nu niet aanwezig zijn in de zaal, maar vanuit hun eigen huis.
Toen de Boerdonkenaren geïnformeerd werden over de plannen, werd direct heel enthousiast gereageerd. Tot op de laatste dag stroomden de aanmeldingen binnen, zowel van Boerdonkenaren als niet-Boerdonkenaren. En zo gebeurde het: meer dan 100 mensen namen afgelopen zondag deel aan de eerste Boerdonkse digitale kienavond. “Een geweldige avond”, zag Stichting Algemeen Boerdonks Belang. “Waarbij deelnemers fanatiek meespeelden.”
Had een deelnemer een prijs in de wacht gesleept? Dan werden de cadeaus ter plekke live overhandigd bij de mensen thuis, terwijl alle deelnemers digitaal konden meekijken. Aansluitend vond nog een loterij plaats, met Cor Biemans als winnaar van de hoofdprijs van 100 euro. Andere winnaars mochten ook waardevolle prijzen in de wacht slepen, veelal gesponsord door lokale ondernemers. “Er zijn ontzettend veel leuke, enthousiaste reacties gekomen op deze avond”, zegt Stichting Algemeen Boerdonks Belang. “Velen hebben aangegeven dat een tweede kienavond welkom zou zijn. We zijn positief verrast door dit succes en nemen alle ervaringen mee. Wie weet volgt er binnenkort nog een tweede editie…”

Foto's:


0