Maand van de Geschiedenis bij De Lage Beemden

GEMERT-BAKEL – De wereld wordt steeds kleiner: wat ooit ver weg was, is nu dichtbij. Dit lijkt hand in hand te gaan met een nieuw nationalisme. Denken in ‘wij’ en ‘zij’. Is dat een fenomeen van alle tijden of is dit echt iets van nu? Om die vraag te beantwoorden neemt de Maand van de Geschiedenis je in oktober 2020 mee op wereldreis.

Bibliotheek De Lage Beemden en Kelly van Eeten nemen je mee naar Noord-Ierland. Het denken in ‘wij’ en ‘zij’ houdt de Noord-Ierse bevolking ook vandaag de dag nog steeds bezig. In haar lezing vertelt Kelly van Eeten over de toekomst van Noord-Ierland, in het licht van het conflict dat nog altijd speelt. De meeste mensen kennen het conflict in Noord-Ierland van de gewelddadige periode genaamd ‘The Troubles’, maar ook nu lopen de spanning regelmatig hoog op tussen de groepen in de samenleving. Kelly zal dieper ingaan op de historie en oorzaken en context bieden aan de huidige spanningen en toegenomen paramilitaire activiteiten.
Kelly van Eeten (23 jaar) uit Gemert is Master of International Crimes, Conflict and Criminology. Tijdens haar studie liep Kelly stage bij de politie en bij misdaadjournalist John van den Heuvel. Naast haar huidige werk als analist anti-witwassen, fraude en terrorismefinanciering bij de ABN AMRO werkt zij als onderzoeksmedewerker voor een internationale organisatie (PILPG) op het gebied van documentatie van oorlogsmisdrijven.
De lezing vindt plaats op dinsdag 27 oktober van 19.30 tot 21.30 uur bij De Eendracht in Gemert. De toegang is gratis. Aanmelden is in deze tijd verplicht. Dat kan via www.bibliotheeklagebeemden.nl, telefonisch via 0492 – 323245 of aan de balie in de bibliotheek.

Foto's:


0