MKV D1 kampioen

MILHEEZE – Tussen de regenbuien door speelden de dames van de korfbalvereniging MKV uit Milheeze afgelopen zondag in het zonnetje tegen Flamingo’s 1 in Mariahout. De teams kenden elkaar nog niet, dus was het even aftasten hoe de wedstrijd zou lopen.

Door de verdedigende druk duurde het even voor de eerste score viel, maar door het geduld te bewaren wisten de Milheezer dames de score af te trappen. Flamingo’s volgde echter op de voet, waardoor het halverwege de eerste helft 3-3 stond. Door de wedstrijd beter te lezen en te kijken wat de tegenstander deed werd er net voor de rust nog een gat geslagen, waardoor er gerust wordt met 3-6.
Na de rust was het zaak om de balpassing te verbeteren, zodat kansen beter konden worden afgewerkt. Dit werd goed door MKV opgepakt, waardoor het gat verder werd uitgebreid. Hierdoor kwam er meer rust in het spel en werd er ontspannen gespeeld. Ondanks de achterstand bleef ook Flamingo’s nog zoeken naar kansen. De Mariahoutsen lieten zich niet zomaar uit het veld slaan en wisten nog een aantal keren te scoren. Nika Wilbers wist voor het eindsignaal de laatste score te maken na een mooie actie, waardoor de winst werd binnengesleept met 8-15 als eindscore.
Door wederom te winnen, staat MKV vooralsnog ongeslagen bovenaan. Volgende week zondag ontvangt MKV Oxalis, dat hier zeker verandering in zal proberen te brengen. De tegenstander staat namelijk tweede, waardoor het een echte topper belooft te worden. Deze spannende wedstrijd vindt om 13.00 uur op sportpark ‘t Rooi plaats.
Zaterdag 10 oktober was het alweer de laatste wedstrijd van dit buitenseizoen voor MKV D1. Vol goede moed ging MKV ertegenaan tegen Dakos D2. Al snel wist Emma Sleegers twee keer te scoren met mooie, verre schoten. Ook Bente Verberne en Anna van de Sar wisten de weg naar de korf te vinden en door als team over te spelen en goede ballen te gooien konden zij scoren, waardoor het met de rust 4-0 was.
Na de ranja en een peptalk van de coaches Sanne Akkers, Lotte Peters en Anne Bouwmans was MKV helemaal klaar voor de tweede helft. Door de kou was het moeilijk om de bal in de korf te krijgen. Maar uiteindelijk konden Nienke Slegers en Emma Sleegers nogmaals scoren, waardoor de eindstand 6-0 was.
Doordat de koploper verloren heeft van de nummer twee, is MKV D1 gedeeld eerste geworden. En dat betekent dus het kampioenschap.
MKV E1 speelde zaterdag tegen ODC E1, dat gedeeld eerste stond en kans had om kampioen te worden. MKV stond helaas na de eerste tien minuten 4-0 achter, maar de meiden bleven sterk en deden hun best. Toen scoorden ze de 5-1. Dat was een mooie goal met een mooie aanval van de meiden. MKV scoorde nog een keer en toen stond het 7-2. De meiden hebben een eindstand gemaakt van 8-2. MKV wil ODC feliciteren met het kampioenschap en gaat in het binnenseizoen knallen.

Foto's:


0