Paddenstoelen zoeken

GEMERT-BAKEL – De herfst heeft zijn intrede gedaan. En dus is het ook weer tijd voor een paddenstoelenwandeling van IVN Gemert-Bakel.

De komst van de herfst is duidelijk te merken aan de kortere dagen. Het is ook aanmerkelijk kouder en natter dan een tijdje geleden. De bladeren beginnen te verkleuren en vallen binnenkort van de bomen. En de paddenstoelen komen voor de dag; gisteren nog niet te zien en vandaag ineens overal rood met witte stippen. Een wonderlijk verschijnsel. Hoe kan dit gebeuren in zulke korte termijn?
Iedereen die op deze vraag een antwoord wilt, is uitgenodigd om op zondag 18 oktober met IVN Gemert-Bakel mee te gaan met een paddenstoelenwandeling op de Stippelberg. Deze excursie is geschikt voor jong en oud. Het vertrek is om 09.30 uur tegenover de boswachterswoning. Vanwege de corona-maatregelen kunnen er maximaal dertig personen deelnemen in twee groepen, waarbij de deelnemers natuurlijk anderhalve meter afstand houden.
Aanmelden is, ook voor de IVN leden, noodzakelijk en kan via ivnbakel@hotmail.com onder vermelding van naam en telefoonnummer.

Foto's:


0