Robotica-expeditie in Techlab

BOEKEL – Voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar die gek zijn op robots verzorgt Bibliotheek De Lage Beemden de Expeditie Robotica. Kinderen leren er alles over robots: ‘Wat zijn robots eigenlijk en waar kom je ze tegen?’

De kinderen gaan hun eigen robot ontwerpen in 3D. Ze leren echte robots bouwen en programmeren, zoals Dash en LEGO Mindstorms. En de kinderen gaan een echte programmeerwedstrijd aan met elkaar. Samen met mede-expeditieleden gaan de kinderen aan de slag in het TechLab van Bibliotheek De Lage Beemden. In het TechLab zijn niet alleen de materialen aanwezig, er is ook de hulp bij het ontdekken. ‘Technauten’ helpen iedereen op weg en staan klaar om te helpen als de kinderen even vast lopen in hun ontdekkingstocht. De Expeditie bestaat uit vier bijeenkomsten.
De kosten voor deze Expeditie bedragen € 25,- voor alle vier de bijeenkomsten samen. Ze zijn niet los te volgen. De workshops vinden plaats op woensdag 6, 13, 20 en 27 november bij De Basement in Boekel. Elke bijeenkomst is van 16.00 uur tot 17.30 uur. Tijdens de bijeenkomst zijn alleen de kinderen op expeditie, helaas kunnen ouders daarbij niet aanwezig zijn. Aanmelden kan via www.bibliotheeklagebeemden.nl. Er is plek voor 12 kinderen.

Foto's:


0