Tv-opname ‘Serenade van Stef’ Het Speelhuis

HELMOND – Afgelopen maandag vonden in het Helmonds Speelhuis-theater opnames plaats voor het nieuwe KRO-NCRV-programma ‘Serenade van Stef’ van KRO-NCRV. Daarin ontmoet zanger Stef Bos mensen die vanwege uiteenlopende omstandigheden in de problemen zijn gekomen .

,,Het Speelhuis was direct nummer één op onze lijst’’, zegt Stef Bos over zijn keuze voor het Helmondse theater als opnamelocatie. In de zevendelige serie ontmoet de zanger/tekstschrijver mensen met een verleden van geweld, van verslaving of van gewoon ‘domme pech’. Hij gaat met deze mensen in gesprek en gebruikt dit als inspiratiebron voor het schrijven van een nieuw lied. Aan het einde van elke aflevering zingt Stef met live-band de hoofdpersoon toe in een persoonlijke serenade. Die serenades werden dus opgenomen in Het Speelhuis. ‘Serenade van Stef’ is een programma van KRO-NCRV en Kansfonds en is vanaf vrijdag 6 november te zien op NPO 1 om 16.35 uur.

Groots en intiem

Het initiatief voor de opnamelocatie kwam van Stef zelf. ,,Mijn hele band en ik hebben een grote liefde voor theater. Dus we dachten als we televisie doen, dan moet het eindigen in het theater’’, aldus de zanger. En dat werd, bij voorkeur, het Helmonds theater.
,,Het Speelhuis was direct nummer één op de lijst’’, aldus de zanger. ,,Dit is een theater waar je een grootsheid voelt en tegelijkertijd een intimiteit. Het heeft ook een geschiedenis, omdat het een kerk is geweest. En de mensen, vooral de mensen. Daar gaat het om’’, licht Bos zijn keuze toe.

Vereerd

,,We zijn natuurlijk bijzonder vereerd en trots dat de keuze op ons theater is gevallen’’, aldus theaterdirecteur Jochem Otten. De deuren van het theater stonden dan ook wagenwijd open voor Stef en zijn crew. ,,Met theaterproducties zijn we heel vertrouwd. Het grote verschil is natuurlijk dat het voor TV in principe opnieuw kan. Stef en zijn bandleden zijn echter zo’n theatermensen dat het allemaal direct raak was. Ik heb enorm genoten in de zaal. Dit wordt genieten voor de kijker thuis!’’
Wie geen serenade in Het Speelhuis op televisie wil missen, moet vanaf vrijdag 6 november voor zeven weken inschakelen op KRO-NCRV op NPO1. ,,Het wordt een prachtig, muzikaal programma in een zeer passend decor’’, verzekert Otten.

Serenade van Stef, vanaf vrijdag 6 november bij KRO-NCRV op NPO1 om 16.35 uur. (Foto: Dave van Hout Fotografie)

Foto's:


0