Waeverstad op z’n kop Gemert jaar uitgesteld

GEMERT – Waeverstad op z’n kop is een jaar uitgesteld. Dat heeft de organisatie van de Gemertse Bonte Avonden bekendgemaakt.

“Gezien alle ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus, de onzekerheid en de steeds weer wisselende maatregelen, is het voor ons op dit moment niet mogelijk dé bonte avond van Gemert, Waeverstad op z’n kop, door te laten gaan”, meldt Niels Verbakel namens de organisatie. “Wij proberen tijdens de avonden het typische warme Gimmerse carnavals- en verbroederingsgevoel voor te creëren op de wijze die bezoekers van ons gewend zijn en mogen verwachten. Helaas is dit ons nu onmogelijk gemaakt. In eerste instantie werd nog even gekeken naar de mogelijkheden om een aangepaste versie toch door te laten gaan. De avonden vinden namelijk plaats in Cultuurhuis de Eendracht. Theaters hadden een uitzonderingspositie in het aantal bezoekers. Hierdoor ontstond voor ons iets meer vrijheid en mogelijkheden, dan in een andere horecagelegenheid. Helaas zijn deze uitzonderingen teruggedraaid. Zeker omdat wij kwalitatief niet willen schikken, en omdat wij altijd groots willen uitpakken, zijn wij financieel ook afhankelijk van een groter publiek. Wij complimenteren de Eendracht voor de manier waarop zij maatregelen heeft getroffen om het verspreidingsrisico van het COVID-19 virus te minimaliseren in het theater. Ook wij respecteren de regels van het RIVM en de regering, maar betreuren de afgelasting. Daarbij heeft de gezondheid van het publiek en onze gezondheid en veiligheid nu de prioriteit. Wij willen u graag tijdens een andere editie van Waeverstad op z’n kop opnieuw kunnen verwelkomen.”

 

De WOZK-avonden zullen nu een jaar later plaatsvinden. “Wij zouden het heerlijk vinden om dan weer samen met iedereen te kunnen lachen, mee te zingen en te proosten op een schitterende carnavaleske avond.”

Foto's:


w