Wijnwinkel Monsieur Merlot geeft Olleke Bolleke smaakvolle invulling

BAKEL – Aanstaande vrijdag opent pop-up wijnwinkel Monsieur Merlot in de voormalige ruimte van Olleke Bolleke in Bakel. Voor eigenaar Rolf Tijsmagaat daarmee een lang gekoesterde wens in vervulling: ‘Hoe mooi is het dat ik mijn wijnkennis mag delen in het mooiste pand van het dorp?’

Door Siel Peijs

“Wijn is een prachtig product”, vertelt Rolf Tijsma met een twinkeling in zijn ogen. “Ik vind het fascinerend dat je van alleen druiven zoveel verschillende soorten kunt maken. De smaak is van ontelbare factoren afhankelijk. Over wijn raak je nooit uitgeleerd.”
Op vrijdag 9 oktober opent Rolf de deuren van zijn, voorlopig tijdelijke, wijnwinkel Monsieur Merlot op de plek waar voorheen OllekeBolleke gehuisvest was. Dat hij zijn winkel uitgerekend in dat beeldbepalende rijksmonument mag starten noemt hij een voorrecht: “Dit is het mooiste pand van Bakel. Het ligt midden in het centrum en bijna iedereen heeft er historie mee.”

Rolf ziet de ruimte als ideale plek om zijn wijnkennis te delen. Mensen vinden bij Monsieur Merlot een uitgekiende selectie van zo’n vijftig verschillende wijnen. Rolf adviseert desgewenst bij de keuze: “Je kunt wijn bij allerlei gelegenheden en onder allerlei omstandigheden drinken; een etentje, een feestje, ’s avonds op het terras. Ook persoonlijke voorkeuren spelen natuurlijk een rol. Ik probeer altijd een wijn aan te raden die in iemands straatje past, en die tegelijkertijd verrast.” Als er ook nog eten in het spel is, gaat zijn wijnhart nóg sneller kloppen, vervolgt hij direct: “Wijn en eten kunnen elkaar versterken. Wijn-spijscombinaties, zorgen dat je bij elke gang de juiste wijn hebt, vind ik het allerleukst om te doen.”
De fysieke winkel aan de BakelseDorpsstraat volgt op eerdere stappen die Rolf in de wijnwereld zette. Hij gaf zijn fascinatie inhoud door diverse opleidingen te volgen en benutte de opgedane kennis voor de start van webshop Monsieur Merlot in 2018. Daarnaast organiseert hij proeverijen. “Dat liep heel goed”, zegt hij. “Tot corona kwam. Toen begon het idee te leven om ook een fysieke winkel te openen.”

De gemeente wilde aan dat idee meewerken. En dus geeft Rolf vanaf vrijdag zijn eigen, smakelijke invulling aan het voormalige Olleke Bolleke. Omdat hij zijn winkel uitbaat naast zijn reguliere baan, is Monsieur Merlot vooralsnog alleen op vrijdag (van 9.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 20.00 uur) en zaterdag (van 9.00 tot 17.00 uur) geopend. Rolf: “Ik hoop dat mensen makkelijk binnenlopen. Zodat ik met mijn wijnen kan bijdragen aan een verlevendigd centrum.” (Advertorial).

Meer info: www.monsieurmerlot.nl.

Foto's:


M