Zonnige Athletics Champs in Boxtel

GEMERT – Op zaterdag 10 oktober werd door Atletiekvereniging Marvel in Boxtel een baanwedstrijd georganiseerd voor pupillen. Omdat een aantal wedstrijden niet door is gegaan in mei en juni, werd er nu alsnog een Athletics Champs wedstrijd voor de jongste atleten gehouden. Er werden mooie resultaten behaald door leden van GAC.

Saar Mickers had zich als doel gesteld om zich op alle onderdelen te verbeteren. Dat lukte, op één onderdeel na. Op de sprint, het verspringen, discuswerpen, vortexwerpen en op de duurloop haalde ze persoonlijke records. Ze sprong 2,25 meter ver en liep op de 6 minutenloop 100 meter verder dan haar beste prestatie, tot 1050 meter. Heel knap zo aan het eind van het seizoen. Ook Kiara Fransen wist op vijf onderdelen een persoonlijk record te behalen. Met de discus wierp ze maar liefst 5 meter verder dan de vorige keer en kwam tot een mooie afstand van 10,50 m. Femke Claasse was goed op dreef op de werpnummers en gooide zowel de vortex als de discus allebei naar een nieuw pr van 13,50 meter. Thalyz Wau wil zichzelf altijd heel graag verbeteren. Dat lukte deze keer bij het verspringen waar ze een mooie afstand behaalde van 3,25 meter. Ook bij het slingeren ging het bijzonder goed. Ze gooide een mooie serie en in de verste worp slingerde ze de discus naar 14,50 meter. Remco Adriaans haalde de meeste punten voor dit A-pupillen team binnen en liep erg hard op zowel de sprint als op de 60 meter horden. Maar ook voor hem waren het vooral de werpnummers waar hij zichzelf kon verbeteren. Hij gooide de discus naar 14 meter en wierp de vortex naar 22,50 meter. Twee persoonlijke records voor Remco en een heel mooi puntenaantal. Giel van Oosterwijk wil al enige tijd zijn record verbreken op het vortexwerpen. Wat vorige week op de clubkampioenschappen niet lukte, lukte deze zaterdag wel. Hij gooide de vortex naar een nieuw persoonlijk record van 21 meter, waar hij erg blij mee was.
Bij de jongste pupillen deden Milan v/d Eijnde, Job de Wit en Fenne Hurkens mee met deze wedstrijd. Milan zit nog maar net bij atletiek en presteerde als mini-pupil al heel goed. Hij gooide een prima afstand van 9,50 meter met de vortex en sprong 2,25 meter ver. Heel knap voor zo’n jonge atleet. Job de Wit had ook een prima dag. Hij wist met 5,20 een nieuw persoonlijk record te behalen bij het stoten. Fenne behaalde een persoonlijk record bij het vortexwerpen van 19,50 meter waarmee ze het verste wierp van alle meisjes pupillen B. En ook het verspringen won ze met een afstand van 2,95 meter.
Al met al was het een mooie zonnige ochtend met mooie prestaties op deze laatste wedstrijd van dit seizoen in de huidige categorieën. Foto: Thalyz, Remco, Saar, Kiara, Giel en Femke staan klaar voor de estafette.

Foto's:


0