BMR Bode in gesprek met: Familie Verkuijlen-Van de Ven Groente en Fruit

BAKEL – Wie denkt dat een markt suf en alleen voor ouderen is, heeft het enorm mis. Oké, ik geef toe dat de markt in Bakel niet meer zoveel kramen heeft, maar wat een dynamiek straalt er van de 20 meter lange groente- en fruitkraam van de familie Verkuijlen-Van de Ven af.

Door Francis van Gils

In de vroege ochtend vanaf 06.30 uur staat deze familie al te stralen en komen de eerste klanten al. Door Corona is het alleen maar drukker geworden en trekt de business behoorlijk aan. Kopen in de buitenlucht, maar vooral verse producten, is vooral nu een keuze die velen maken.
Al ruim 37 jaar staan deze mensen in weer en wind op de markt in Bakel en nog elke keer met veel plezier. Ik denk dat iedereen in Bakel er als kind zeker wel eens is geweest aan de hand van moeders. Moeder Hannie nam in 1982 het bedrijf van haar ouders over en begon op de markt in Mill. Een jaar later werd er voor het eerst naar Bakel gereden en een paar jaar verder koos Ad ervoor om als elektriciën te stoppen en mee te gaan met zijn vrouw naar de markt. “Nooit spijt van gehad”, zegt hij met een grote glimlach. Nu is het tijd om plaats te maken voor de nieuwe generatie die ook achter de verse groente- en fruitkraam is opgegroeid. Hannie kijkt trots naar haar dochter en vertelt me dat ze op een kratje moest staan, anders kwam ze niet boven de kraam uit. Het kleine meisje is gegroeid en straalt in het late najaarszonnetje. Peggy kwam in 1996 in de zaak en in 2015 ook haar broer Marc. Ze hebben kinderen aan de hand van moeder op zien groeien en nu staat zij zelf voor de kraam met hun kroost. Hannie en Ad zijn het er samen over eens dat ze de mensen wel het meeste gaan missen. En zomaar met de stille trom vertrekken willen ze ook niet. “We willen graag iedereen zelf nog een keer zien en bedanken”, zegt Hannie. Helemaal uit het bedrijf gaan ze niet, maar ze weten nu al wat ze gaan doen als ze tijd over hebben. “We gaan fietsen en biljarten!” Voor mensen die al ruim 30 jaar elke dag samen werken zie ik in hun ogen dat ze nog lang niet op elkaar zijn uitgekeken. Dinsdag 29 december is de laatste keer dat Hannie en Ad in Bakel zullen staan en neemt de nieuwe generatie het groenteroer over. Vol vertrouwen in de toekomst van kopen in de buitenlucht.

Foto's:


0

Geef een reactie op dit bericht...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.