BMR Bode in gesprek met: Mendy van Ansem

MILHEEZE – Vier jaar geleden startte Mendy van Ansem haar praktijk als gewichtsconsulente en groeide door om een compleet concept aan te bieden als lifestyle-coach. Ook richtte ze een Powerwalkingclub op. Een perfecte combinatie om iedereen goed te kunnen begeleiden. Juist nu!

Door Francis van Gils

Er is veel veranderd tijdens de hele Corona-periode. Thuis werken en met de eerste lock-down de kinderen thuis en sportscholen dicht. Elke dag iets lekkers omdat we het verdiend hebben, sluipt er dan makkelijk in.
Het gesprek met Mendy via Facetime is in één woord samen te vatten. Puur! Het welzijn van haar cliënten gaat haar aan het hart. Hoewel ze bij de eerste lock-down ook 7 weken verplicht haar deur moest sluiten heeft de laatste persconferentie haar direct aan het denken gezet om, hoe dan ook, veilig door te gaan met het coachen van mensen. Weer stoppen is geen optie! Denken in kansen, zoals veel ondernemers nu doen. Ze wil dat haar cliënten doorgaan in de gezonde weg die ze zijn ingeslagen. En het gaat niet alleen om bewegen, het is een mindset, geen lijnen maar een gedrag veranderen. Een frietje of een stukje chocolade mag best, als je er maar blij van wordt. Wisten jullie dat er in chocolade een stofje zit waar je blij van wordt en in chips een E-nummer waardoor we niet kunnen stoppen met eten? En alleen de eerste twee hapjes maken je gelukkig! Iets om over na te denken als je een zak ribbelchips opentrekt. Voeding en onze hersenen staan dus in verbinding met elkaar en als de signalen verstoord worden, houdt niemand het vol om gezond te leven. Mendy kan geweldig uitleggen wat er gebeurt met je brein en die signalen. We weten allemaal dat we niet met honger een supermarkt in moeten gaan en dat het lastig is als we drie feestjes hebben in een week. Vooral smoesjes verzinnen, daar zijn we goed in. Lijnen zorgt voor mentale onrust, dus afvallen staat op de laatste plaats! Stel jezelf de vraag hoe je eet en waarom. Toch niet dat tablet chocolade kunnen laten liggen? Volgens Mendy moet je daar dan een klein feestje van maken. Zet een kop thee, pak een mooi schaaltje om 2 stukjes op te leggen, ga zitten en maak er een genietmoment van. Niet even vlug iets in je mond stoppen, maar dek gezellig de tafel, leg je telefoon even aan de kant en maak je bewust van het moment dat eten heet. Tot zover de gratis tips. Maak gewoon een afspraak voor een in-take en laat jezelf verrassen door het enthousiasme van deze bijzondere vrouw.

Foto's:


0