Doe-het-zelf wasstraat voor truck, bus en camper in Elsendorp

ELSENDORP – Eenvoudig, betaalbaar en dichtbij met je camper, bus, bakwagen of truck door een volautomatische wasstraat. Dat kan in Elsendorp.  De doe-het-zelf wasstraat is een initiatief van student-ondernemer Siem Minten.

 “We hebben zelf een camper in de familie”, vertelt Minten. “Daar was binnen een straal van 20 kilometer geen geschikte wasstraat voor te vinden. Voor bedrijfsbussen en vrachtwagens geldt hetzelfde. Deze nieuwe doe-het-zelf wasstraat is dus voor de regio een vrij uniek concept. Ik merk ook dat er veel vraag naar is.”

Selfservice

De onbemande truckwash is gevestigd op het terrein van MKG Koeriers, aan de provinciale weg N272 in Elsendorp. De wasstraat is geschikt voor campers, bussen, bakwagens, trucks en BE-combinaties van maximaal 20 meter lang, 2,6 meter breed en 4 meter breed. “Omdat het een selfservice is zijn de tarieven scherp en de openingstijden ruim.”

Eenvoudig

Het gebruik is eenvoudig. “Je gaat naar doehetzelfwasstraat.nl en maakt via de telefoonknop een afspraak voor de introductie. Op het afgesproken tijdstip geef ik je op de locatie uitleg over de werking en de mogelijkheden van de wasstraat. Vervolgens kies je voor een eenmalige wasbeurt, een klantenpas of een voordelig abonnement. Gebruik je de wasstraat vaker of met meerdere voertuigen, dan is de prijs per wasbeurt lager. Je kunt je voertuig al voor 20 euro per maand onbeperkt wassen. Daarna kan ik je kenteken in het systeem zetten. Met dat kenteken kun je van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 uur ’s ochtends en 20.00 uur ’s avonds altijd binnen. De camera scant dan je kenteken, waarna de roldeur automatisch omhoog gaat. Op zaterdag is de wasstraat op afspraak geopend tussen 14.30 uur en 20.00 uur en op zondag van 09.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds.”

Doe-het-zelf wasstraat

De doe-het-zelf wasstraat is voorzien van twee hogedrukspuiten en een zeepkanon. “Je kunt dus eerst het voertuig afspuiten om het grove vuil te verwijderen, de velgenreiniger gebruiken en de delen waar de wasserette niet goed bij kan met zeep insoppen of borstelen. De rest doet de wasstraat. Kleine voertuigen als bedrijfsbussen of campers zijn in tien tot twintig minuten weer schoon, grotere voertuigen als trucks en BE-combinatie in vijftien tot vijfentwintig minuten. Je kunt het daarbij zo gek maken als jezelf wilt. Het kost per saldo weinig tijd en moeite. Je hoeft het niet helemaal met de hand te doen en er niet ver voor te rijden als je in de omgeving van Elsendorp woont. Via de livestream op de site kun je zien of er op dat moment al een ander voertuig in de wasstraat staat. Zodat je niet onnodig hoeft te wachten. Een kind kan dus de was doen. Daarna ziet je voertuig er weer representatief uit.”

 

Doe-het-zelf wasstraat, Loods 9 Den Heikop 5 5424 SV Elsendorp

Website: doehetzelfwasstraat.nl. E-mail: info@doehetzelfwasstraat.nl. Facebook: facebook.com/DoeHetZelfWasstraat.

 

Foto: Siem Minten in zijn doe-het-zelf wasstraat.

 

Foto's:


S