GLTV-jeugd succesvol in competitie

GEMERT – Door het coronavirus moest de KNLTB najaars tenniscompetitie helaas abrupt worden afgebroken voor alle vijf de jeugdteams van GLTV. Daardoor ontstonden er, soms positieve en soms minder positieve, eindstanden voor de teams.

Het gemengde jeugdteam Gemert 1 in de leeftijdsklasse 13 tot en met 17 jaar werd kampioen in de eerste klasse. Alle vijf gespeelde wedstrijden werden in winst omgezet. Ook de andere vier jeugdteams behaalden aansprekende resultaten.
Gemert 1 won niet alleen al zijn wedstrijden, maar ook bijna alle individuele partijen. Met 28 van de 30 gewonnen partijen mogen de spelers zich met recht de kampioenen noemen. Naast een competitieteam is dit team ook een vriendenteam. De spelers geven aan dat elke competitiedag weer een gezellige dag is met z’n allen en dat ze veel met elkaar kunnen lachen. Buiten tennis om spreken zij dan ook regelmatig af. Zo vinden ze hun jaarlijkse teamuitje naar Walibi altijd geweldig en willen ze deze traditie zeker blijven voortzetten.
Ook de teamgenoten van Gemert 2 gemengd 13 tot en met 17 jaar spelen al enkele jaren samen. In de najaarscompetitie hebben zij veel wedstrijden gewonnen, waarmee ze op een tweede plek zijn geëindigd met 25 punten. Ze vonden het enorm jammer dat de competitie door corona niet meer kon worden afgespeeld, omdat ze nog twee leuke wedstrijden voor de boeg hadden. Ze moesten nog tegen de nummer 3 (Boekel 3) en tegen de nummer 1 (Sambeek 1) die met hun 26 punten maar één plekje hoger stond. Voor de spelers van Gemert 2 is het erg jammer dat ze niet meer om het kampioenschap hebben kunnen spelen, want ze hadden goede kansen om toch nog kampioen te worden.
Gemert 1 geel 11 tot en met 14 jaar baalde er ook van dat de competitie moest eindigen. Na één keer te hebben verloren en één keer gelijk te hebben gespeeld, dachten de kids dat het daarna beter zou gaan. Helaas hebben zij vervolgens nipt verloren met 4-2 in allemaal tie-breaks. Gelukkig keerde daarna het tij, want een week later sleepten zij hun eerste overwinning binnen met 4-2 en de week erop zelfs met 5-1. Helaas is aan deze winning mood vroegtijdig een einde gekomen. Toch wist het team een mooie gedeelde vierde plaats te behalen.
De jongere GLTV-spelers uit Gemert 2 groen 10 tot en met 12 jaar hebben ook erg leuke wedstrijden gespeeld. Zij zijn op een tweede plek geëindigd en hebben maar één keer verloren. Het andere jongensteam van 10 tot en met 12 jaar Gemert 1 heeft verschillende spannende wedstrijden gespeeld, die voor mooie uitslagen van zowel enkel- als dubbelwedstrijden hebben gezorgd. De jongens waren erg enthousiast en gemotiveerd en speelden allemaal sportief en met veel tennisplezier. Het resultaat is een mooie vijfde plek in de najaarscompetitie. Gemengd Gemert 1, vlnr: Tristan Tünnissen, Lieke van Berlo, Sigrid Westerdijk, Diede van Kilsdonk, Jochem van Asseldonk en Sylvie van den Eijnde.

Foto's:


0