In Memoriam Tony Simons

Na een langdurig ziekbed is Tony Simons onlangs op 86-jarige leeftijd overleden. Oudere voetballiefhebbers zullen zich Tony Simons nog ongetwijfeld herinneren. Hij was in de jaren vijftig van de vorige eeuw een van de smaakmakers van het succesvolle vaandelteam van vv Gemert. Als ouderwetse linksbuiten was hij een voortdurende plaag voor de verdediging van de tegenstander. Zijn handelsmerk was in balbezit vanaf de zijkant naar binnen trekken om vervolgens verwoestend uit te halen. Van 1950 tot 1960 etaleerde hij op het veld aan de Molenstraat zijn bijzondere voetbalkwaliteiten. In die periode veroverde Gemert drie achtereenvolgende keren de titel. In het KNVB-bekertoernooi was Gemert destijds een gevreesde tegenstander voor de profs. PSV, met 7 internationaals, had toentertijd de handen vol aan de zwartwitten. Met veel moeite trokken de Eindhovenaren een 3-1 (doelpunt Tony Simons) zege over de streep.
Aanbiedingen van betaalde clubs sloeg hij resoluut van de hand, Tony koos voor een maatschappelijke carrière. Zijn broer Theo bezweek in 1960 wel voor een lucratief aanbod en verhuisde naar eredivisionist NOAD in Tilburg. Foto: Met dit succesvolle team werd Tonny Simons drie jaar op rij kampioen. Staand vlnr.: Hans van Wetten, Leo Hazenveld, Tonny Simons, Leo Verreijken, Ad Maas en Gerrit vd Spek. Zittend vlnr: Martien Rooyakkers, Jan Baggermans, Rien Vos, Jan vd Velden en Willy Nelissen.

Jan Winkelmolen

Foto's:


0