KennisCafé over kinderrechten

GEMERT-BAKEL – Esther Ekkel geeft op donderdag 19 november van 20.00 tot 21.30 uur een lezing over de rechten van het kind. Esther is kinderrechtenambassadeur. Tijdens het KennisCafé van Bibliotheek De Lage Beemden vertelt zij meer over kinderrechten, het Kinderrechtenverdrag en het werk van Unicef, in Nederland en verder weg.

De lezing is gratis en vindt plaats in de Eendracht in Gemert. Aanmelden is verplicht en kan via www.bibliotheeklagebeemden.nl, telefonisch via 0492 – 323245 of aan de balie in de bibliotheek.
Elk jaar wordt op 20 november de ‘Internationale Dag van de Rechten van het Kind’ (Universal Children’s Day) gevierd. Op deze dag zijn er allerlei activiteiten om te herinneren dat kinderen speciale rechten hebben. Unicef en de Verenigde Naties hebben hiervoor op 20 november 1989 een verdrag aangenomen. Hierin zijn de basisrechten van alle kinderen ter wereld vastgelegd, waaronder onder andere het recht op onderwijs, het recht op een veilig en gezond leven en het recht op bescherming tegen kinderarbeid.
Esther Ekkel is 49 jaar en sinds 1993 actief als vrijwilliger voor Unicef. Zij heeft veel verschillende taken gehad, maar heeft zich vooral toegelegd op het geven van voorlichting in allerlei vormen. Ze vindt het belangrijk om mensen bekend te maken met kinderrechten en wat dat betekent. Niet alleen voor de kinderen ver weg, maar voor alle kinderen en volwassenen op de wereld, dus ook in Nederland. Zij heeft er voor gekozen om dit te doen vanuit Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties.

Foto's:


0