Nieuwe stichting werkgever Dorpsondersteuners Gemert-Bakel

GEMERT-BAKEL – De nieuw op te richten Stichting Dorpsondersteuning is met ingang van 2021 de nieuwe werkgever van de dorpsondersteuners in Gemert-Bakel.

 

De dorpsondersteuners zorgen voor hulp en ondersteuning van inwoners op wijk- en dorpsniveau. Ze zijn in alle zeven kernen dorpsondersteuners het eerste aanspreekpunt. Zij werken binnen de wijkteams samen met andere professionals op het gebied van wonen, welzijn, zorg, werk en inkomen. De dorpsondersteuners opereren zelfstandig maar in nauwe afstemming met de werkgroepen zorg in Gemert-Bakel en de Zorgcoöperatie Gemert.

 

Met de overgang naar Lumens als welzijnsorganisatie in Gemert-Bakel verandert volgens de gemeente het werkgeverschap van de dorpsondersteuners. “Hun rol en taken blijven zoals ze zijn.” Tot 1 januari werken de dorpsondersteuners onder de vlag van de huidige welzijnsorganisatie LEVgroep. “Met ingang van het nieuwe jaar is het werkgeverschap geregeld met de op te richten Stichting Dorpsondersteuning. Deze stichting start met een interim bestuur vanuit de gemeente, zodat op korte termijn alle zakelijke aspecten, zoals arbeidscontracten en faciliteiten, kunnen worden geregeld.

Foto: De Elsendorpse Dorpsondersteuner Hannie Penninx.

 

Foto's:


0