Nog éven knallen

Het begon zo goed. Eenendertig december 2019: ik had zulke grootse plannen… hardlopen zou ik; zeker elke week. Ik zou gezonder eten, minder snoepen, meer tijd nemen om boeken te lezen. Maar ergens tussen het eerste glas champagne en de laatste knal ging het mis. En nu, een eindje november in, heb ik nog maar anderhalve maand om te voldoen aan alle goede voornemens van 2020.

Dat wil zeggen dat ik nog zeker 260km moet hardlopen, nog 26 boeken moet lezen en nog 5 (+2) kilo moet afvallen. In zeven weken tijd. Waarom doe ik mezelf dit eigenlijk aan? Nu blijkt het zo te zijn dat je in elk geval door te hardlopen een gelukshormoon aanmaakt, al heb ik daar nog nooit iets van gemerkt. Wel iets van de weerstand die het op zou bouwen, die voel ik elke keer weer als ik mijn hardloopschoenen aantrek. Alleen die boeken, dat me dat telkens niet lukt, daar baal ik écht van.

Nee, heel veel gelukkiger word ik dus niet van die goede voornemens. En ik schijn niet de enige te zijn. Elk jaar op de derde maandag van januari is het Blue Monday: de meest deprimerende dag van het jaar. Naast het feit dat deze dag logischerwijs altijd op een maandag valt, wat niet bepaald bevorderlijk is voor ons geluksgevoel, blijken op dit moment de meeste goede voornemens te sneuvelen. Daar word je vanzelf wel gedeprimeerd van.

Met nog anderhalve maand op de kalender, wordt het behalen van alle ambitieuze nieuwjaarsdoelen natuurlijk behoorlijk krap. Maar mocht het nu niet meer lukken, zit 2020 dan nog even uit en begin weer met frisse moed. Met een rauwe broccoli in mijn ene hand en een boek in mijn andere hand, ga ik in elk geval nog gauw wat rondjes rennen!

Saartje

Foto's:


0

Geef een reactie op dit bericht...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.