Onlinelezing over pubers door ouderraden Commanderij College

GEMERT – Is bij jou ook altijd de ijskast leeg? Heb je zuchtende en oogrollende kinderen op de bank zitten? Bent u alleen nog maar taxichauffeur en pinautomaat? En is het enige dat er uit de mond van je kind komt: ‘Ja, zo’, en dat er vervolgens niks gebeurt?

Dan heb je dus een puber in huis. Hoe dat is, dat leven met die pubers, daar gaat de interactieve Zoom-lezing ‘Tis Hier Geen Hotel’ op dinsdag 24 november over. De lezing is een initiatief van de gezamenlijke ouderraden van Commanderij College en in handen van Martine de Vente en Saskia Smith, oprichters van www.tishiergeenhotel.nl. Zij leiden je in een uur langs de hoogte- en dieptepunten van het puberouderschap en delen hun kennis over leven en óverleven met pubers.
Wat verandert er nu je kind een puber is? Waarom doen pubers wat ze doen? Hoe werkt het puberbrein en hoe houd je het thuis een beetje leuk? De Vente en Smith gaan niet vertellen hoe ouders moeten opvoeden (,,wij doen zelf ook maar wat”), maar helpen ouders om hun pubers beter te leren kennen en begrijpen – op een grappige en originele manier met veel herkenbare voorbeelden uit de praktijk.

Zelf zeggen ze erover: ,,Op een dag kijk je naar je opgroeiende kroost en realiseer je je dat ze oud genoeg zijn om hun eigen plan te trekken, maar dat ze het wel fijn vinden dat je ergens op de achtergrond aanwezig bent. Als koelkastvuller, pinautomaat, slavendrijver, bijlesleraar of eerste hulp bij liefdesverdriet. Ze halen soms het bloed onder je nagels vandaan en zorgen voor slapeloze nachten, maar heel vaak zijn ze ontzettend leuk en grappig. In de meeste gevallen is de pubertijd van je kinderen dan ook geen tranendal, maar een leuke tijd met veel incidenten in de categorie: later lach je erom.”
De lezing is interactief. Smith en De Vente gaan met ouders in gesprek omdat een ander misschien wel, of andere, antwoorden en oplossingen heeft. Ook wordt een quiz gespeeld.

De lezing is gewoon thuis te volgen via Zoom en begint op 24 november om 19.30 uur. Aanmelden kan via een link die te vinden is op de website van de school (www.commanderijcollege.nl/online-lezing-tis-hier-geen-hotel). Het aantal online-plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan.

Foto's:


0