14 november 2020

Opruimdag natuur Jeugdspecht

HANDEL – Vorige zaterdagmiddag in oktober zijn de leden van de Jeugdspecht uit Handel in het bos nabij de Specht op zoek gegaan naar paddenstoelen. Op zaterdag 14 november volgt met een opruimdag in de natuur de volgende activiteit.

De zoektocht naar paddenstoelen werd een groot succes. De leiding en de leden van de Jeugdspecht hadden kaarten bij zich om alle paddenstoelen een naam te geven. En dat was nodig, want er werden van allerlei exemplaren gevonden: vliegenzwam, stinkzwammen, taailing, heksenkring, aardappelboleet, aardster, wieltjes, zwavelkopjes, parasolzwam, trechterzwam, eekhoorntjesbrood, geweizwam, nestjeszwam, ridderzwam. En dat was nog niet eens de volledige lijst. De kinderen vonden het ook leuk om de naam op op te zoeken met een speciale app op de gsm.

Ook dit jaar gaan de kinderen van de Jeugdspecht weer aan de slag met het opruimen van de natuur. Die activiteit staat komende zaterdag op de planning. Een onderdeel van het werk is zeker ook het snoeien van de bomen en struiken. Boomverzorger Jaap van Hoogstraten zal uitleg geven over het nut van het snoeien van bomen en hoe dat veilig gedaan kan worden.
De leiding raadt de leden aan om kleding te dragen die tegen een stootje kan: “Want het is zwaar werk. Samen gaan we de natuur daarna schoonmaken en er voor zorgen dat het er buiten allemaal weer mooi uit komt te zien. Zorg dat je er op tijd aanwezig bent want het wordt weer een geweldige middag voor ons allen.”

In de natuur kom je ook wel eens een paard tegen.

Foto's:


0