Pieten Road Show toert zondag door Gemert

GEMERT – De Pieten Road Show toert komende zondag door Gemert. Twee pieten geven vanaf 10.30 uur op verschillende locaties een kleinschalig muzikaal optreden weg aan kinderen, senioren en inwoners met een beperking. De Pieten Road Show is een initiatief van zangers/entertainers Ivo van Rossum en Peter van Vijfeijken.

Van de redactie

“Tijdens de eerste coronagolf heeft duo Gruijtmuntend (ex-prinsen Tim Gruijters en Ruud Vermunt, red.) met de feestmobiel door Gemert gereden”, legt Van Rossum uit. “Wij gaan iets vergelijkbaars doen, alleen dan in Sinterklaasstijl. Sint en pieten zijn veel minder in beeld dan we in deze tijd van het jaar gewend zijn. Aangezien er nauwelijks activiteiten zijn, zitten ook wij als helpers stil, terwijl we juist graag iets willen betekenen voor de medemens. Ik werk met ouderen en weet dat zij het nu extra lastig hebben. Vanwege het coronavirus en de maatregelen die daaruit voortvloeien komen ze minder vaak buiten en krijgen minder bezoek. Bij mensen met een beperking speelt dat ook. Kinderen missen vooral de Sintervaring. Om al deze inwoners een hart onder de riem te steken trakteren we hen belangeloos op een pietenoptreden. Dat is mede mogelijk gemaakt door twee lokale bedrijven, Reclamestudio Back2Back en JVG Diensten. De eerst helpt bij de aankleding, de tweede met licht en geluid.”

Show

De shows vinden plaats op verschillende locaties in Gemert. “We toeren in een auto met aanhangwagen door het dorp. De aanhanger ziet eruit als een groot cadeau. Dat wordt op verschillende zorglocaties ‘uitgepakt’, zodat we vanaf de trailer een muzikale show weg kunnen geven. De burgemeester heeft ons daar toestemming voor gegeven.

Pieten Road Show

Op de Facebookpagina van zijn bedrijf Kapoentje Events roept Van Rossum zijn dorpsgenoten op om aan te geven aan welk huisje de Pieten Road Show zeker niet voorbij mag gaan. “Daar is al veel reactie op gekomen. Zelfs volgers uit omliggende dorpen als Boekel en Keldonk melden zich aan. Zo ver gaat de Road Show niet. We houden het op Gemert.”

Corona

Om drukte te voorkomen worden de tijdstippen en locaties van de Pieten Road Show niet openbaar gemaakt. De pieten blijven maximaal een kwartier op dezelfde plek. “Ook roepen we mensen die komen kijken dringend op om minimaal anderhalve meter afstand te houden en een mondkapje te dragen. Ik weet zelf hoeveel schade het coronavirus kan aanrichten. Dat wens je zelfs je grootste vijand niet toe. Onze gezondheid moet voorop blijven staan. Houd daarom de coronavoorschriften in acht.”

Foto: Een van de Gemertse ‘Roadpieten’ (Foto: Paulien van de Loo).

Foto's:


S