Promotie voor jonge wetenschapper Janneke Schwaner

ELSENDORP/MOSCOW – Janneke Schwaner (1989) is gepromoveerd aan University of Idaho in het Amerikaanse Moscow. Schwaner is oud-leerlinge van De Meester Ivenschool (nu Kindcentrum De Dompelaar) in Elsendorp en het Commanderij College, locatie Macropedius College.

De oud-inwoonster van Gemert-Bakel verdedigde op 13 november 2020 met succes haar thesis. Ze heeft daarmee haar PhD (Doctor of Philosophy) in biologie behaald. Dat is de hoogste graad in academisch onderzoek. Ze mag zich nu voortaan dr. ir. M. Janneke Schwaner noemen.

PhD

Na het behalen van haar gymnasiumdiploma studeerde biologie (richting Dierwetenschappen) aan de Wageningen University. Ze deed het onderzoek voor haar eindscriptie in het Amerikaanse Fresno. In 2016 verwierf zij een PhD plek aan de University of Idaho. Ze deed daar onder leiding van dr. Craig McGowan onderzoek naar de biomechanica van het springen en reoriënteren van kangoeroeratten. Schwaner is nu werkzaam als postdoctoraal wetenschapper aan de University of California Irvine, waar zij onder leiding van dr. Monica Daley in het Neuromechanics laboratorium werkt.

 

Foto's:


J