Sfeervol nieuw onderkomen Praktijk De Watermolen Gemert

GEMERT – Trots, zijn Maud van Schijndel, Viola de Bie, Ingrid Arts, Martine Feith en Pjotr Paijmans op het in het oog springende nieuwe onderkomen van Praktijk De Watermolen. Bezoekers vinden er verschillende natuurgeneeskundige behandelmethodes onder één rustgevend dak.

“We willen dat mensen zich meteen thuisvoelen als ze binnenkomen”, vertelt Maud van Schijndel. “De ruimte moest rust en warmte uitstralen. Dat is volgens ons prima gelukt.”

Sinds begin november delen shiatsu therapeutes Maud van Schijndel en Viola de Bie, Ingrid Arts, die reflexzonetherapie en triggerpointmassagesgeeft, acupuncturist Martine Feith en NLP-coach Pjotr Paijmans een gloednieuwe praktijkruimte aan de Molenrand 3 in Gemert. De therapeutes werken al jaren samen als Praktijk De Watermolen. Maar de oude praktijkruimte was te krap geworden, zegt Maud: “Hier hebben we allemaal onze eigen behandelkamer. Met een gescheiden, corona-veilig luchtbehandelingssysteem. En er is een ruime, rustgevende wachtkamer.”

“We bieden complementaire geneeskunde”, vat Martine de verschillende disciplines van Praktijk De Watermolen samen. “Als mensen in de reguliere gezondheidszorg vastlopen, kunnen wij vaak nog voor een oplossing zorgen.” “Mensen komen ook direct naar ons”, vult Ingrid aan. “Meestal via-via. Omdat ze gehoord hebben dat onze methode geholpen heeft.”

Hoewel de behandelmethodes bij Praktijk De Watermolen praktisch gezien uiteenlopen, hebben ze één ding gemeen. Ze bieden een oplossing voor een veelvoud aan problemen.

“Wij zien veel nek-, rug en schouderklachten”, vertelt shiatsu-therapeute Viola. “Maar we behandelen ook mensen met bijvoorbeeld hooikoorts of kinderen die niet lekker in hun vel zitten.” De van oorsprong Oosterse shiatsu-therapie werkt via drukpunten op het lichaam. Door massage worden energiestromen op gang geholpen die het zelfherstellend vermogen stimuleren van organen die met de punten verbonden zijn.

“Die drukpunten komen gedeeltelijk overeen met de punten die ik behandel”, vervolgt Martine. “Alleen gebruik ik naalden om de energie op gang te helpen.” Als acupuncturist ziet ook zij klanten met een breed pallet aan klachten. “Hoofdpijn en migraine”, somt ze op. “Gewrichtsklachten of maag- en darmproblemen. Maar ook mentale klachten, zoals stress, slapeloosheid, of mensen die van een eetverslaving af willen komen.”

“Reflexzone-therapie is met name gericht op de voeten. Bij triggerpoint-massage worden spieren behandeld”, vertelt Ingrid. “Ik pak eerst de reflexzones op de voet. Daarna ga ik vaak op het lichaam verder. Dat helpt bij heel veel klachten. Van darmproblemen tot gewrichtspijn. En van hormonale klachten tot mensen die tot rust willen komen.”

Pjotr Paijmans is sinds deze maand aan Praktijk De Watermolen verbonden. “Waar de dames vooral via het lichaam werken, help ik mensen mentaal”, zegt hij. “Ik help met doelen stellen en die ook bereiken. NLP is een methode om optimaal in contact te komen met jezelf en je omgeving. Bij systemisch werk zoek je de onderstroom op; wat bijvoorbeeld je opvoeding of je gezin met je doet.”

De behandelmethodes bij Praktijk De Watermolen worden in de meeste gevallen vergoed door de ziektekostenverzekeraars, zeker met een aanvullend pakket. “We worden meer en meer als volwaardige behandelaars gezien”, zegt Martine. “En terecht. De tijd dat we in het geiten-wollen-sokken hoekje zitten is écht voorbij.”

Een officiële opening van het nieuwe pand van Praktijk De Watermolen kon vanwege de corona-maatregelen niet door gaan. “Maar dat betekent natuurlijk niet dat mensen niet welkom zijn”, benadrukt Maud. “Iedereen mag hier zo binnenlopen om te kijken hoe wij kunnen helpen.”

Molenrand 3

5421 VZ Gemert

0492-362054

info@praktijkdewatermolen.nl

Foto's:


s