‘Sneller meer woningen in Gemert-Bakel’

GEMERT-BAKEL – Er moeten sneller meer nieuwe woningen bijkomen in Gemert-Bakel. De gemeenteraad van Gemert-Bakel roept burgemeester en wethouders op om daar daadkrachtig uitvoering aan te geven.

Van de redactie

In 2019 en 2020 zijn in Gemert-Bakel minder woningen gebouwd dan gepland. Dat is volgens de gemeenteraad een groot maatschappelijk probleem. “Lokaal en regionaal is er een grote vraag naar nieuwe woningen voor specifieke doelgroepen als mensen met een laag- of middeninkomen, kleine huishoudens, starters op de woningmarkt en senioren”, schrijft Lokale Realisten & D66 in een motie die door de andere raadsfracties ondersteund is. “Het bouwtempo van nieuwe woningen in Gemert-Bakel moet daarom aanzienlijk worden verhoogd. “

De gemeenteraad dringt aan op duidelijkheid over de nieuwbouwplannen van projectprojectontwikkelaars in Gemert-Bakel en in welke volgorde en mate de projecten gerealiseerd worden. Zij wil daarom zo spoedig mogelijk een concreet woningbouwprogramma met tijdschema van het college ontvangen.

Daarbij zou nadrukkelijk ingezet moeten worden op doorstroming van senioren om de woningmarkt in beweging te kunnen brengen. “Ouderen worden belemmerd door verhuiskosten, hogere huur en/of het gebrek aan geschikte woningen in de buurt.” De inzet van een doorstroommakelaar zou volgens de indieners van de motie kunnen helpen om de doorstroming te bevorderen. Zo zouden senioren gestimuleerd kunnen worden om te verhuizen naar een kleinere, of levensloopbestendige woningen in hun buurt.

Foto's:


0

Geef een reactie op dit bericht...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.